Шива и Шакти Йога с Кристиана и Стоян

Нека това да бъде твоето време през седмицата, в което час и половина ще се потапяш в себе си, преоткривайки тялото, дъха и съзнанието си.

Довери ни се и ни позволи да те водим по пътя към това изследване на твоите граници- физически и емоционални.

Това са класове по класическа Хатха йога, но не се знае докъде ще стигнем.

Ще споделяме с теб всичко, което знаем и всичко, през което сме преминали.

И както „Ха” означава слънце, а „тха”– Луна, във всяка практика ще търсим баланса в себе си между активност и пасивност, ще активираме енергиите в тялото си и ще се учим как да се отпускаме съзнателно. Ще обикваме границите си и с обич към себе си ще ги преминаваме.

Всяка практика е комплекс от асани, дихателни упражнения, мантри и медитация, за да можем в нейния край да отваряме очи, докоснали се до собствената си автентичност и освободили се от напрежението и страховете в нас.

Ще бъдем двама, за да ти бъдем по– полезни. Докато единият те води в преходите от асана към асана, от вдишване към издишване, другият от нас ще ти помага да осъзнаваш правилното изпълнение на всяка поза, за да можеш да изградиш своята стабилност в практиката си и тялото ти да е максимално защитено.

Двете срички „ха” и „тха”, произнесени заедно означават силен, могъщ, което дава смисъла на усилието, необходимо, за да пречистим тялото си и ума си.

Нека го направим заедно! Нека израстваме заедно!

Виж повече за Кристиана и за Стоян.

Стоян е един от хората, които винаги са разглеждали света като нещо по-различно, по-мистично и по-съвършено, от това което разкриват сетивата ни. Теми, свързани със смисъла на живота и живот след края са сред онези, които вълнуват духа му на философ, каквато е и специалността му. Навлизайки в йога и ведическата култура, много неща придобиват смисъл за този усмихнат йоги и благодарение на тях сложната плетеница от въпроси за света започва да се разплита. “ Йога е път към нас самите, към изкачване на вътрешния ни Еверест. Път към щастие и свобода. Йога е една и целта й е да укрепи телата ни, да успокои ума ни и да ни донесе щастие и любов. - казва Стоян, който ще преподава в “Чакра” класическа йога и динамична хата, както и Шива и Шакти практики. 

Духовното й търсачество започва, когато е на 14 години. А с йога- учител се среща, когато е студент в Националната Академия за Театрално и Филмово изкуство. Влизането във всяка практика за тази стройна йоги е като влизане в храм на изкуството и е време, посветено за търсене и изява на духа, ала и време, което се отдава на тялото, като инструмент за настройване на правилната честота. Крис споделя, че изчистването на тялото, вдъхването на дихание, зареждането позволява на духа да се изрази, да излезе на свобода. Във времето, когато не преподава йога, Кристиана се занимава с танцуване и преподаване на латино танци, изучаване на Аюрведа, чужди езици, провеждане на семинари, както и анализ на древни текстове. На практиките си с групи, тя се опитва да покаже на хората, че йога може да ги освободи от конфликтите вътре в тях. Всяка практика се състои от физическа част, която винаги съобразява с телесния тип на присъстващите в залата. Обучението й в Аюрведа ( индийската холистична медицина) й помага много бързо да преценява телесните нужди на хората и да знае как да работи, за да им помага. Важно място в практиките на Крис заемат дихателните практики (пранаяма). “ Дъхът лекува всичко! Той е МИР. ” - убедено споделя опита си красивата Кристиана, която винаги приключва часовете си с медитация за потапяне към дълбините на себе-то.

Оставете Коментар