Тай масаж

ТРАДИЦИОНЕН ТАЙЛАНДСКИ МАСАЖ

Традиционният тайландски масаж е дълбока терапия, която има за цел да възстанови нормалното протичане на жизнената енергия във вътрешните меридиани и така да облекчи и освободи болката и напрежението в тялото. Продължителният стрес, физическото и психическото напрежение възпрепятстват нормалните телесни функции, особено насищането на клетките и тъканите с кислород и освобождаването от отпадните вещества. В резултат на това се появяват болки в гърба, кръста, врата, мускулите, главоболие, високо кръвно налягане, смущения в храносмилането, съня и дейността на ендокринната система. Специфичните похвати и техники на тай масажа подпомагат тялото да се самовъзстанови, да възвърне баланса на жизнените си функции, да се отстранят енергийните блокажи.

Тай масажът се изпълнява на специална мека постелка на пода, а клиентът е с удобни дрехи, които позволяват свободни движения на тялото. Прилага се премерен натиск с палци, длани, лакти, ходила по дължината на меридианите. Извършват се внимателни разтягания, усуквания и изтегляния, прилагат се някои йога асани, което се отразява добре и на гъвкавостта и подвижността на тялото. Масажните движения са внимателни и бавни, непосредственият ефект от масажа е релаксиращ, а тялото се усеща раздвижено, освободено и тонизирано.

Този масаж се изпълнява на основата на методите на Thai Massage School of Chiang Mai – единствената школа с акредитация от правителството на Тайланд и кралското семейство.

 

Оставете Коментар