Масаж Рефлексотерапия

Какво представлява рефлексотерапията?

Една лечебна и релаксираща терапия, която черпи силата си от древните традиции най-вече на китайската традиционна медицина. Акупресурата или т.нар. точков масаж на ходилата и дланите се основава на научно доказаната връзка между определени (рефлекторни) зони и точки върху ходилата и дланите и връзката им с  конкретни органи, жлези и системи в организма. Чрез оказване на специфичен натиск върху тези зони и точки, те се стимулират и по този начин влияят на органите и се подобрява благоприятно тяхното функциониране върху цялото здравословно състояние на тялото. Зоните на третиране са основно дланите, ходилата, гърбът и главата.

Древния свят преди и сега и връзката с източната медицина.

От древни времена и до сега, различни астролози, медици, билкари и знахари са открили, че  човешкото тяло има над 1000 енергийни точки разположени върху енергийните пътища или канали – „меридиани“. В продължение на стотици години древните лечители са търсили и открили методи и начини за възстановяване, лекуване и самолекуване. За разлика от преди, в днешно време всеки докоснал се до изтока знае, че това не е просто някакво „шарлатанство“ и в много от случаите, в които модерната медицина с помощта на химикали не може да помогне, именно древните методики помагат и най-важното е, че не вредят на тялото. Всички забелязваме в последно време насочването на вниманието на обществото към подобни природосъобразни методики.

Източни възприятия.

Установено е, че в природата съществуват 5 елемента, които разделят силите, енергията и влиянието им във живота и вселената като цяло. Те са: огън, дърво, земя, вода и пространство. Именно тези 5 елемента са проектирани и във тялото на всеки човек. Важно е да се отбележи, че източната медицина разглежда тялото винаги като едно цяло и всички системи в него са свързани. Източното възприемане е,че в тялото на човек има няколко вида тела: тяло, дух, душа и емоция, или събрани в общото вселенско понятие – „енергия“.

Методика.

Познати са два от най-популярните начина за въздействие върху тези енергийни точки. Първият и автентичен, който терапевта на  Чакра упражнява  и предпочита е акупресурата и тя се изпълнява мануално с помощта на палеца в източната техника „тся“ или преведено от китайски -„нокът-игла“. Разбира се, не трябва да се интерпретира с усещането за голяма болка. Поносимо е усещането, даже и приятно. Вторият начин е „акупунктура“, който представлява поставяне на специализирани игли подкожно върху точките.

Като съпътстваща терапия може да повлияе благоприятно и да ускори лечението на редица физически неразположения: подобрява метаболизма, стимулира действието на отделните органи, намалява болката и възпалението, активизира кръвообращението, подобрява съня, балансира нервната система и т.н. На изток в държави като: Китай, Тибет, Индия , Бутан, Непал и др., смятат този масаж за изключително „лечебен“ и е неизменна част от автентичната  хилядолетна източна медицина.

 

Терапевт – Росен Михайлов

1 масаж, времетраене – 60 мин., стандартна цена- 80лв., специална цена- 69лв.

 

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА МАСАЖ

 

 

Оставете Коментар