Event Detail

Техники за женско здраве. Самомасаж на гърдите. Ароматни масла. Йога / практически семинар/

Семинарът ще е практически ориентиран. Основният акцент в него ще поставим върху темата: КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ГЪРДИТЕ СИ И ЗАЩО?

Повече детайли може да разгледате в статията- част от рубриката „Здравето на жената“.

Наша задача като жени е да се учим да уважаваме себе си и своето тяло. Този процес е нужно да се случва всеки ден, подобно на ритуал. Така ние култивираме своята женска енергия, ставаме по- здрави, по- уверени, по- магнетични, по- лесно сбъдваме целите си, живота ни тече като плавен поток, събитията в него приемаме спокойно, смирено и в същото време знаем кога трябва да отстояваме позициите си, за да получим онова, за което сме дошли тук. 

Посетете този семинар, ако си задавате следните въпроси:

 • Отделям ли достатъчно внимание на гърдите си? Ежедневно полагаме грижи за лицето, косата, ноктите, за краката и ръцете си, ходим на масажи или спортни занимания, за да поддържаме красиви и гладки бедра и стегнат корем. А какво правим за тази толкова важна част от нашето тяло- бюста? Пристягаме я в сутиен, за да сме доволни от формата й, но именнно това е във вреда на здравето на гърдите, а и на цялото тяло. Металните банели ограничават движението на лимфния, кръвния и енергийния поток. Тази отживелица, дошла от времето на Инквизицията все още се кутира и дори плащаме сериозни суми за скъпи сутиени.  Ала това благоприятства застояването на отпадни вещества, появата на фиброзни бучки и кисти, възпаления, тумори. В последните години нашумя модна тенденция под надслов: „Не на сутиените“, в нея се включват известни личности и прокламират, че изкуственото вече не е модерно. Вълната на натуралността стъпка по стъпка пробръща застоялите се десетилетия течения на силиконови импланти, стегнати корсети и бельо, което уж скулптира фигурата, а осезаемо вреди на здравето на жената. КОМУ СА НУЖНИ ТЕЗИ ЖЕРТВИ?! Време е да научим нещо повече за енергията на женското тяло- как сами да се грижим за нея чрез древни източни масажни техники, подходящи етерични масла, специфични йога пози, медитация и дишане . Как сами да се лекуваме и да се поддържаме във висока вибрация и то БЕЗПЛАТНО!
 • Движа ли се достатъчно и зная ли как ежедневно да масажирам гърдите си? Ще покажем спортни и енергийни упражнения за четвърта чакра  Анахата, които са истински лек за гърдите ни. Можете да ги правите и в удобната атмосфера на собствения си дом, просто ги научете. Те помагат за детоксикацията на тялото, включително намаляват количеството на естрогена, чийто излишък влияе неблагоприятно на здравето на гърдите.
 • Храня ли се пълноценно и зная ли как периодично да се детоксикирам? Кои са храните, които е добре да изключим или намалим до минимум, тъй като доказано спомагат за заболявания на гърдите. Кои хранителни добавки обогатяват менюто ни, иначе така бедно на ценни нутриенти? Как редовно да прочистваме тялото си от отпадни вещества? Кои са ефективните и достъпни за джоба на масовия българин средства за детокс в забързаното ежедневие? Не е нужно да взимаме отпуск, да постъпваме в скъпи клиники, да плащаме солидни суми за престой там или за диагностика. Как да се грижим за състоянието на черния си дроб най- правилно?  Негова задача е да елиминира от тялото ни излишните количества естроген, като по този начин благоприятства здравето на гръдната тъкан. 
 • Знам ли най- добрите техники за масаж и самомасаж? Ще покажем техники за самомасаж. Масажът и самомасажът на гърдите намаляват болката, възпалението, бучките, кистите и фиброкистозната тъкан, облекчават предменструалните симптомиосвобождава се хормонът окситоцин (хормонът на любовта) – специален химикал, секретиран от хипофизната жлеза, който успокоява мозъка и създава чувство на щастие и удовлетвореност. Той се бори с депресията и е естественото средство на организма срещу болката и възпаленията – облекчава спазми, ПМС, мускулни болки, главоболие, храносмилането.

Самомасажът на гърдите не е нищо сложно. Лесно е да се превърне в ежедневен навик, част от грижата за кожата на лицето или тялото. Разбира се, че трябва да научите движенията от специалист, именно затова организираме практически семинар.  

 • Ще покажем специален продукт, съставен само от природни компоненти, който има обезболяващо, хормонорегулиращо и омекотяващо кожата действие.
 •  Ще презентираме уникалния индийски АЮРВЕДА МАСАЖ ЗА ЖЕНИ, който извършват терапевтите в “Чакра”. Повече за него можете да прочетете тук.

Продължителност на семинара: 2,5 часа

Дата: 23 февруари (събота) – 14.00- 16.30 ч.

Водещи: Десислава Атанасова и Пролетина Стоянова

Цена: 50 лв

Място: “ ЧАКРА“ – холистичен център за здраве, баланс и красота, намиращ се на адрес София, ж.к. “ Хиподрума“, ул. “ Юнак“ 22

Още детайли на събитието:

 • кои техники за Дишане от йога могат да подобрят общото ни здраве и да допринесат за баланс на сърдечната чакра?
 • Кои йога асани са целебни за красотата и превенцията на заболяванията на гърдите? Пози, балансиращи репродуктивната система.
 • Как да си направим лесен самомасаж на гърдите?
 • Как да си направим вода, която действа като антиоксидант?
 • Коя комбинация от етерични масла е благотворната смес, балансираща здравето на жената, женските хормони и в частност здравето на гръдната тъкан?
 • Ще направим МЕДИТАЦИЯ ‘’ПРОШКА“
 • Ще поговорим и за връзката между емоционалното здраве на жената и здравето на гърдите.
 • почерпка за всяка участничка- SAMATA ( аюрведичното златно мялко, което в Чакра почитаме и предпочитаме)
 • носете тефтери, за да запишете ценните моменти. Всяка участничка ще получи печатни материали по темата.
 • томбола за всички участничкиБЕЗПЛАТНА СЕСИЯ АЮРВЕДА МАСАЖ ЗА ЖЕНИ в център Chakra- най- новото култово място за здраве, красота и баланс в центъра на София!
Event information
 София, ж.к. Хиподрума ул. Юнак 22

Има 2 коментара за този пост

 1. Наталия
  4 часа ago

  Здравейте!
  Нужно ли е предварително заплащане или запазване за участието в този семинар?
  Поздрави!
  Наталия Георгиева

  Reply
  1. admin Автор
   7 часа ago

   Здравейте, да, задължително е да се запишете на рецепция. Ако идвате лично е добре да оставите и капаро в размер на 50% от стойността на семинара. Ако е по- удобно, може да го преведете и на банкова сметка. С обаждане по телефона асистентите ни на рецепция ще ви я дадат.

   Reply

Оставете Коментар

НОВО - Специални холистични комбинации - ЗДРАВЕ И КРАСОТА. Разгледай ги тук
+
bg_BG
en_US bg_BG