Event Detail

Енергийна практика за 4 чакра Анахата- любов, имунитет, бял дроб

ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:
– Критични ли сте – към себе си или към другите?
– Често ли се чувствате потиснати, песимистично настроени и/или самотни?
– Имате ли проблеми с връзките? Може би сте твърде взискателни, вкопчващи се, ревниви или зависими? Или пък сте твърде жертвоготовни- вечният мъченик?
– Забелязвате ли, че твърде много се месите в живота на другите хора?
– Преживели ли сте някаква травма между 12 и 16-годишната си възраст?
– Страдате ли от проблеми със сърцето, белите дробове, млечните жлези, ръцете; белодробни проблеми- астма или дихателни затруднения; имунен дефицит; болки в гърдите; напрежение между лопатките?

Анахата е централната чакра в нашето тяло, разположена в самата среда на гръдния кош. Тя е 4-тата чакра отгоре- надолу и 4-та отдолу- нагоре. Свързващо звено между земните и духовните центрове на енергия. Разположена е близо до Тимусната жлеза, отговяряща за нашия имунитет и здраве в най- общ план. Затова е така важно тази чакра да е балансирана.
Когато 4-та чакра е БАЛАНСИРАНА И ОТВОРЕНА човек е състрадателен, милосърден, умеещ да дава и да получава любов, обича другите без условие и вижда във всичко Бога. Той се намира в хармонични отношения, пълен е със съчувствие, доброта и прошка. Приема, че всичко е така, както трябва да бъде, не желае да доминира над другите и се интересува от това как те се чувстват, ясно осъзнава предназначението си в живота, осъзнат е за целите и отговорностите си, чувства се удовлетворен и оптимистичен.
Ако АНАХАТА е БЛОКИРАНА И НЕБАЛАНСИРАНА човек изпитва ненужна привързаност, зависимост от любов и от мнението на другите хора, той се съмнява в съществуването на любовта и се страхува от отказ, в него се трупа пасивна агресия, той е самотен и тъжен. Такива хора много често сами се изолират от другите, затвяряйки сърцето си, за да не бъдат наранени, те са понякога жестоки, ревниви, неблагодарни и неспособни да обичат истински, не се интересуват как се чувстват другите, коравосърдечни са, завистливи и язвителни, в тях има стаена омраза. При тях тази мъка и затвореност на сърцето се изразява почти винаги във физически симптоми и редица заболявания: сърдечносъдови, респираторни, заболявания на белите дробове, хипертония, депресия.
Анахата е затормозена, замърсена и затворена, ако страдаме от синдрома на „разбитото сърце“, ако тъжим за починали близки или хора, които сме загубили и с които сме се разделили.

Тази практика не е подходяща за бременни жени, заради специфичните дихателни упражнения. Подходяща е за хора, които искат да заобичат другите, но това им е трудно напрактика и не знаят защо е така и как да го постигнат. Подходяща е за хора, които искат да обичат себе си и да се чувстват спокойни и в хармония със себе си, както и за хора, търсещи духовно развитие и промяна в гледната точка.
Ще акцентираме на енергийни упражнения за пробуждане на любовта, за пускане и освобождаване на стари енергийни модели, за изчистване на стара неработеща информация от нашето същество. Ще изчистим мозъка от напрежението и тъгата от миналото. Ще разрушим системата от стари вярвания и ще се докоснем до божественото в себе си, ще излезем от границите на съзнанието си и ще осъзнаем, че всички ние сме духовни същества, на които е дадено да съществуват в човешки живот и да чувстват любовта, която тече през сърцето.

Ще направим Медитация за отваряне на 4-та чакра- „цветето на любовта“, както и Визуализация за въздействие върху чакрата.

ВАЖНО!!! Практиката включва около час теория и час практическа работа. Носете си тефтер и химикал за записване на важните теоретични моменти, както и удобно облекло за йога (за практическата част). Водещата си запазва правото на промени в програмата на специалната практика.

NB!: Ще завършим нашата енергийна практика с томбола за спечелването на красивo бижу от кристали, въздействащи върху чакрата на ЛЮБОВТА.
🌊Водещ: Десислава Атанасова  https://chakra.bg/trainer-list/desislava-atanasova/
👉КОГА? 15 юни- събота 14.00- 16.30 ч.
👉КЪДЕ? ЧАКРА- холистичен център за йога, масажи, аюрведа, намиращ се на адрес София, ж.к. Хиподрума, ул. Юнак 22  https://chakra.bg/
🌊Цена: 30 лв.
🔥Клубни карти “Чакра”( за йога или масажи) ползват 10% отстъпка за събития, Мултиспорт ползват 5% отстъпка от събитията в Чакра 🔥
📞За записване запазете своята постелка на телефона на рецепция 📞0897777012⁣⁣⁣

Event information
 Холистичен център

Оставете Коментар

Възползвай се от новите горещи предложения на йога практики в холистичен център "Чакра"!Разгледай цените
bg_BG
en_US bg_BG