Event Detail

Енергийна практика за 3 чакра- храносмилане, депресия, увереност

Биоенергийни, дихателни техники, теоретична база, медитация, кристалолечение, ароматерапия, звуково тониране, визуални методи, мудри, крии и работа с утвърждения за 3-та чакра МАНИПУРА- СЛЪНЧЕВ СПЛИТ.
🌊Водещ: Десислава Атанасова https://chakra.bg/trainer-list/desislava-atanasova/
👉КОГА? 12 май- събота 14.00- 16.30 ч.
👉КЪДЕ? ЧАКРА- холистичен център за йога, масажи, аюрведа, намиращ се на адрес София, ж.к. Хиподрума, ул. Юнак 22 https://chakra.bg/
🌊Цена: 30 лв.
🔥Карти Мултиспорт ползват 10 % отстъпка от събитията в Чакра 🔥
📞За записване запазете своята постелка на телефона на рецепция 📞0897777012⁣⁣⁣

Часът е подходящ за напълно начинаещи в йога и енергийни практики.

ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:
– Агресивни и доминиращи ли сте? Може би доста властни? Манипулирате ли другите, за да постигнете своето?
– Често ли се случва да се отчайвате лесно, да се чувствате безсилен, лишен от спонтанност, лесно да се отказвате, да проявявате стеснителност и срамежливост, да сте готов да се огънете пред всяка пречка в живота?
– Проявявате ли алчност и злоба, вътрешен гняв, неспособност да взимате правилно решения?
– Държите ли да имате последната дума?
– Отчаяни ли сте, че независимо колко усърдно работите, не можете да разгърнете истинския си потенциал?
– Понякога чувствате ли се безсилни? Случва ли ви се да бъдете нещо като жертва? Обвинявате ли всичко и всички за нещата, които Ви се случват? Заемате ли отбранителна позиция?
– Можете ли да кажете, че вървите с тълпата или пък следвате собствения си път, без особено да се замисляте как ще се отрази това на другите?
– Преживели ли сте някакъв стрес или смут между 8 и 12-годишната си възраст?
– Егоцентричен ли сте( смятате ли се за нещо повече от другите хора)? Надменен ли сте?
– Прекалено активен ли сте? Прекалено амбициозен? Може ли да се каже за вас, че сте кариерист и работохолик?
– Обвинявате ли често околните и себе си, критикувате ли и осъждате ли себе си и другите?
– Свръхчувствителни ли сте, изпитвате ли непрекъснато безпокойство и неудовлетвореност, често чувство на вина, самокритичност и затруднена концентрация?
– Страдате ли от храносмилателни или хранителни разстройства: проблеми с жлъчката( камъни в жлъчния мехур), черния дроб, стомаха и задстомашната жлеза, далака, червата, надбъбречните жлези, метаболитни нарушения, язви, диабет и хипогликемия; хронична преумора; хипертония ?

Манипура ( 3-та чакра) е чакрата, която отговяря за действието, трудолюбиетоолюбието, старанието и вниманието в нашия живот, център на волята, в който се раждат нашите личностни оценки и мнения за нас и за другите. Тя отговяря за това как да се впишем в света, как да сме значими в този свят. Манипура- това е стремежът ни за справедливост, за дълг, да получаваме според заслуженото, стремежът ни за успех в живота. Тук се намира личната власт и Егото. В този енергиен център се появяват екзистенциални въпроси за всеки човек и всеки от нас се е питал: „Кой съм аз?“, „Какъв искат другите да бъда ( какъв трябва да бъда) ?“, “ Това съм аз“, „Такъв искам да бъда“. Тук се появяват етикетите и мислите , които човекът обича да използва за нещата, за хората, за света около нас.
Хората с добре развита 3-та чакра (БАЛАНСИРАНА) имат силна воля, честни са, целеустремени, в добро здраве, притежават лидерски качества, жизненост и вътрешен баланс, вдъхновение, сигурност, увереност, мъдрост и вяра в собствените възможности, упование в естествения поток на живота. За тях може да се каже, че са силни и енергични хора, които знаят какво искат от живота и правилно преценяват своето място под Слънцето. Отворената и балансирана Манипура дава : Материално благосъстояние, просперитет, стабилност, способност за релаксиране, способност за освобождаване от стари модели, споделяне, човек се храни бавно, притежава физическа и умствена гъвкавост, щедрост, оптимизъм.
НЕБАЛАНСИРАНАТА Пъпна чакра води до натрупване на вътрешен гняв, злоба, отчаяние, безсилие, поява на чувството “не струвам“, желание за доминиране над другите, егоцентризъм ( „ Аз съм по- важен от другите“), алчност, осъждане, критикуване, забелязва се тенденция да намираме недостатъците у другите. Такива хора са много често агресивни и постоянно обвиняващи обстоятелствата, хората, нещата, на тях всичко им пречи.

ВАЖНО!!! Практиката включва около час теория и час практическа работа.
Носете си тефтер за записване на важните теоретични моменти, както и удобно облекло за йога (за практическата част).
Практиката не е подходяща за бременни жени, заради специфичните дихателни техники.

NB!: Ще завършим нашата енергийна практика с томбола за спечелването на красивo бижу от кристали, въздействащи върху чакрата на СИЛАТА.

Event information
 София, ж.к. Хиподрума ул. Юнак 22

Оставете Коментар

Възползвай се от новите горещи предложения на йога практики в холистичен център "Чакра"!Разгледай цените
bg_BG
en_US bg_BG