Доставка и връщане

Доставка и връщане

 

ДОСТАВКА

Всички артикули, изложени в онлайн магазин www.chakra.bg, се доставят до всички населени места на територията на Република България със следната цена на доставка:

– Ако сте избрали до офис на Еконт – доставката е 3.65лв.

-Ако сте избрали до адрес -доставката ще е 7.00лв.

– За поръчки над 70.00 лв. – доставката е безплатна

*В период на промоции и намаления, www.chakra.bg  си запазва правото да променя условията по доставка, като не се задължава да информира предварително клиентите за това

При поръчки онлайн, клиентът не получава обаждане от страна на  www.chakra.bg за потвърждаване на поръчката, но получава имейл с известие за датата на доставката. Информация относно доставката, клиентът може да получи и на телефон:  0897777012 или на e-mail адрес: chakrayoga@abv.bg

ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

Стоката се предава на клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на клиента. При предаване на стоката клиентът или третото лице подписва придружаващите я документи. В случай, че клиентът небъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, www.chakra.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока.

СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА

Всички продукти се доставят в срок от 1 работен ден от датата на постъпване на поръчката, в случай че поръчката е направена в работен ден до 15:00 часа и населеното място се обслужва от куриера. Ако поръчката е направена след 15:00 часа в работен ден, тя ще бъде обработена и изпратена на следващия работен ден. Поръчки, направени в събота до 12:00 ч., се обработват и изпращат в същия ден с дата на получаване първия работен ден или понеделник. Поръчки, направени в неработен ден или по време на официалните празници, се обработват и изпращат в първия работен ден.

Ако поръчаният от клиента продукт не може да бъде  доставен, www.chakra.bg  ще се свърже лично с клиента, като използва данните за контакт – телефон и имейл, посочени в поръчката.

Клиентът, при потвърждаване на поръчката от страна на www.chakra.bg, може да бъде уведомяван с имейл  или по телефон относно наличността на поръчаната от него стока и срока, за който може да бъде доставена.

Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.

 

ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на поръчката може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

  1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност. В този случай ще бъде установен контакт с клиента.
  2. Клиентът е посочил грешен или непълен адрес за доставка и/или не е посочил представител, който да получи поръчката. В този случай www.chakra.bg се опитва да се свърже с клиента на посочения телефон или e-mail (ако са посочени такива и са верни) и уточнява условията, при които ще бъде потвърдена и извършена поръчката.
  3. Липса на телефон за контакт с клиента. Поръчката няма да бъде задвижена поради невъзможност за потвърждаването й.

При възникване на проблеми с доставката по вина на магазина, всички допълнителни разходи са за сметка на магазина. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за сметка на клиента.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ

Клиентът, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право да върне закупен от него продукт до 14 календарни дни от датата на получаването му. За целта трябва да изпрати формата за връщане от сключения договор до www.chakra.bg и в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. За целта закупената стока трябва да бъде в оригиналната си опаковка, с ненарушена цялост, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката (отваряне, следи от употреба, тестване и т.н.). Tранспортните разходи по връщане на продукта са за сметка на клиента, освен ако стоката не е дефектна или грешно изпратена по вина на www.chakra.bg. В такъв случай куриерската услуга е за сметка на www.chakra.bg.

Клиентът няма право да връща стока с наложен платеж, тъй като върнати пратки изискват предварително преглеждане и оценка на щетите. Предварително изплатени суми по върнати пратки се възстановяват от www.chakra.bg само по банков път в срок от 5 работни дни от получаванена пратката. При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането. Клиентът е длъжен да възстанови транспортните разходи по изпращане на пратката, когато клиентът разваля сделката.

При получаване на пратката клиентът следва да провери целостта на пакета. При констатирани нарушения във външния вид на пакета, клиентът следва да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

ДРУГИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочените телефони 0895613555, e-mail: chakrayoga@abv.bg

Всички данни, написани по-горе, са достоверни и отговарят на законодателните европейските изисквания на Република България.

 

 

bg_BG
en_US bg_BG