Подробности

Детокс масаж с мед и гхи

Детокс с мед и гхи

В последно време все по-често се говори за здравословен начин на живот и неимоверно темата за прочистване (детокс) става все по-актуална. Токсините са навсякъде и се поемат ежедневно от телата ни чрез храните, алкохола, кофеина, захарта, цигарения дим, замърсения въздух, водата, дори и стреса. При натрупване на токсини, в телата ни се получава токсично претоварване. Признаци за това са подуването на корема, газове и запек, гадене, постоянна умора, хормонален дисбаланс, възпаления, болки в ставите и сухожилията, отпадналост на мускулите, главоболие, натрупани мазнини в корема, кожни проблеми, чупливи нокти, изтощена коса, раздразнителност и чести промени в настроението.

В следствие на подобни сериозни признаци, имунитета отслабва и човек не се чувства добре и балансиран. Става лесно уязвим за вируси и болести. Ето защо е нужно да се грижим ежедневно за нашето състояние и да се прочистваме от токсините.

Различните лечители, диетолози и специалисти в областта, в стремежа си да помагат, пропускат или умишлено не поднасят правилно информация, а по-скоро се опитват да дават здравето на „лъжичка“, а не както е правилно със „шепи“. Не трябва да забравяме, че най-важното, за да сме здрави е движението, кислорода и правилния метаболизъм в тялото и клетките. Здрави сме само тогава, когато сме чисти и от „вътре“. Истината е, че каквото и да се опитваме да правим за да се прочистим, без да стимулираме метаболизма на клетките, да раздвижим правилно циркулацията на кръвта и лимфна система в тялото ни чрез подходящ масаж, всички други направления като диети, гладуване, хранителни режими, спорт и упражнения, натурална или био храна, чайове за прочистване или таблетки, периоди на пости, древни методи и т.н., са второстепенни, като методи, с които да се прочистваме. В повечето случаи е наложен стереотипа на мислене, че поотделно, прилагайки подобни методи за прочистване са достатъчни, но за съжаления не са. Със сигурност най-правилния начин, за да сме здрави и да сме чисти от вътре е само един – когато подходим холистично и правилно към себе си.

Стимулирани от нашия професионален опит, източни знания и специално внимание за нуждите и здравето на нашите клиенти, ние терапевтите и козметици в ЧАКРА, създадохме изключително решение за прочистване, новият ни масаж Детокс с мед и гхи. Вярваме и сме убедени в здравословния, както и прочистващ ефект. Този масаж е най-бързия и доказан, както и силно и директно въздействащ, в същото време с много приятно въздействие, метод за освобождаване на токсините от тялото и раздвижване на лимфната система. Основната цел, както и резултат на този ритуал е прочистване, в следствие на което имунитета се стабилизира и всички системи на тялото функционират правилно.

Тайната на успеха на масажа се крие в специалната му комбинация от лимфен дренаж на тялото и здравословното въздействие на мед и гхи върху кожата.

Детокс с мед и гхи помага на много хора, които се грижат за здравето си и се нуждаят от ефикасно прочистване, поради средата и начина на живот и особено в градски условия.
Този уникален по рода си масаж може да се прилага както за ежедневна грижа, така и да е част от холистична програма, която е комбинация от този тип масаж и диета, билки, упражнения, хранителни добавки и т.н. Една цялостна и индивидуално подготвена за пълна детоксикация програма, съобразена индивидуално със състоянието на човека, приготвена от терапевтите в Чакра. За него няма подходящ сезон или време в годината, защото ние сме изложени на постоянни атаки, от всичко което ни заобикаля и това руши нашето здраве.

Стъпките на процедурата:

1. При посещение в център Чакра, терапевтите ще ви предложат специален билков аюрведичен чай, за да се успокоите от ежедневното бързане и да предразположите тялото си за прочистване. Този чай няма противопоказания и ще подпомогне тялото „отвътре“, за по-лесното освобождаване от токсини.
2. Процедурата започва с поставяне на мед върху тялото, дланите, ходилата и гърба, там където най-вече се задържат „токсините“. Медът, който се използва е 100% натурален. След внимателното му отмиване, кожата остава мека и подготвена за следващата стъпка.

2. Нанасяме гхи, в комбинация с етерични масла според нуждите и вида на кожата. С помощта на специални масажни похвати загряваме мускулите и тъканите, за да може да се подготвят за освобождаване от токсини. Кожата добива нужната хидратация и това я прави видимо и осезаемо по-гладка и мека.

3. Внимателно въздействаме върху центровете на лимфната система, така че да се даде възможност за нейното по-лесно стимулиране (по-бързо движение). Лимфата въздейства на най-фино ниво и достига до всяка клетка. Клетките започват да освобождават токсините, които се „задържат“ в мазнините. По този начин освен прочистващият ефект ние постигаме и отслабващ.

4. Изстискваме лимфната система (дренираме). Движенията са плавни и много приятни като усещане. В посока са от края на крайниците към лимфните центрове. По този начин въздействаме много успокоително на цялата нервна система.
Накрая ще се почувствате като преродени, блажени и пречистени.

Какво представляват токсините?

Токсините са химични вещества, проникнали от външната среда или образувани в организма, които над определени концентрации водят до преки или косвени увреждания (натравяния). Токсините са от различен произход и влияят по различен начин на здравето и функциите в организма. Ето как въздействат те на органите, системите и техните функции.

-Дерматотоксини – увреждат кожата, полулигавиците, ноктите и космената покривка – влошават тургора и възстановяването на кожата. Причиняват изсъхване или омазняване, сърбежи или зачервяване, с или без обриви, трайни пигментации, косопад, промени по ноктите и около телесните отверстия. Предизвикват повишена чувствителност на кожата към слънцето, доброкачествени и злокачествени образувания и др.

-Кардиоваскуларни токсини – засягат сърцето и/или кръвоносните съдове – увреждат сърдечната област и органи, които зависят от добро кръвооросяване.

-Хемотоксини – увреждат директно кръвните телца – отслабване на имунитета, по-чести инфекции, алергии, автоимунни и туморни процеси

-Хепатотоксини – увреждат предимно черния дроб – храносмилателните и отделителни органи, имунитета, кръвотворенето (хемопоеза) и мн. др.

-Нефротоксини – увреждат бъреците – поражения на органи и системи, като сърдечносъдова, кръвотворна, храносмилателна, опорнодвигателен апарат и др.

-Респираторни токсини – нарушават белодробните функции – увреждат дихателните пътища

-Кардиоваскуларни токсини – засягат сърцето и/или кръвоносните съдове – увреждат сърдечната област и органи, които зависят от добро кръвооросяване.

Гхи и неговото прочистващо въздействие

Гхи или нареченото на изток „златото на ориента“, е натурално, прочистено масло, приготвено по хилядолетна аюрведична рецепта и методика от нас. То е домашен продукт, направен от краве масло, освободен от протеини и вода, превърнат в 100% чиста мазнина .

Лечебните качества на Гхи го правят най-универсалното от всички лечебни масла в различните автентични медицински системи и най-вече в Аюрведа.

За масажа – детокс с мед и гхи, ние акцентираме върху едно от най-ефикасните приложения на ГХИ, а именно за лечебни масажи, както и при многобройни очистителни процедури, защото то прониква дълбоко в тялото и достига различни тъкани. Гхи е отличен начин тялото да се омасли, както външно, така и вътрешно, да се лекува и подмлади. Преминавайки през кожата и навлизайки в дълбочина, то предизвиква пречистващ ефект, помага за отпускане на тъканите и органите и способства за премахване на токсините и от тях.
Широко и доказано от векове е приложението му в козметиката, за подмладяване на кожата, като масажно масло, кремове, балсами, маски и т.н.

Гхи се използва както за подмладяване, така и за профилактика, лечение, готвене, вярвания, ритуали и т.н. Може да се приема и вътрешно – самостоятелно, с мляко, с подправки и с други храни. Гхи се използва за лечение на многобройни, при това разнородни, болести. Това уникално масло влияе за цялостното подобрение на физическото и духовното ниво, които Аюрведа възприема в единство. Поради неговата специфика, само хубавото гхи, заедно с чистия мед, са двата единствени продукта на света, които нямат срок на годност и не могат да се развалят.

Медът – здравословен еликсир.

Изключителен натурален продукт и цялостен еликсир от природата, той е пример за антиоксидант. Медът е известен от векове като най-здравословният продукт със своите силни лечебни свойства и е използван по всевъзможен начин от човека. Участва като основа в много козметични продукти, лекарства, домашни рецепти, методи за прочистване и лечение. Невероятно полезен за здравето благодарение на изключителните си съставки, които подпомагат имунната система и метаболитните процеси в тялото.
Медът е пълен с незаменими вещества като калций, витамин В, цинк, калий и желязо, които са от съществено значение за състоянието на кожата. Освен това медът е много богат и на антиоксиданти, които забавят процесите на стареене на кожата. Също така подпомага изчистването на токсини от кожата. Влиянието на медът, с неговия прочистващ ефект в масажа Детокс с мед и гхи, е неслучаен.

Ето още някои от здравословните въздействия върху кожата:
– Медът прочиства кожата и може да се ползва ежедневно за тази цел.
– Може да се ползва като чудесен ексфолиант в комбинация със авокадо или лимон.
– Облекчава акне и се бори със стареенето, защото е чист антиоксидант. Поради тази причина потиска и лекува възпалителните процеси в кожата.
– Овлажнява и успокоява кожата в дълбочина.

Холистична, цялостна програма за пълна детоксикация.

Нашите терапевти могат да ви изготвят индивидуална, цялостна холистична програма, за пълна детоксикация, като при всеки тя е различна и за различно време, според общото здравословно състояние и нужди от прочистване. Тя включва комплекс от няколко масажа, както и добавки, чайове или аюрведични еликсири. Също така терапевтите ни ще се съобразят с Вашия начин на живот и ще Ви дадат ценни съвети за начина Ви на живот, след като Ви анализират с помощта на специална анкета. За целта е нужно да запазите час и да дойдете на първия си масаж – Детокс с мед и гхи.

Важни съвети от терапевтите на Чакра.

За да предпазвате тялото си от токсини Ви представяме няколко важни съвета за ежедневието :
-Започнете денят си сутрин с чаша хладка вода и сока на един лимон изцеден в нея.
– Пийте достатъчно количество вода, като внимавате тя да бъде чиста. Това помага изключително много за извеждане на токсините от организма. Приемайте водата между самите хранения.
– Спазвайте нужната хигиена и почиствайте редовно кожата си.
– Токсините затрудняват изключително функцията на черния дроб. За да го предпазвате, пийте чай от глухарче или добавете магданоз и кориандър към диетата си.
– Заедно с най-добрия метод против токсини – Детокс с мед и гхи, практикувайте и йога или спорт. Те подобряват телесната циркулация и помагат, да се борим срещу токсините. Движете се повече.
– Опитайте се да подбирате правилно храната си. Хранете се с качествена и натурална храна, а не количествена.
– Добавете пробиотици към Вашата диета. Киселото мляко е един чудесен пример. Поемайте по малко, но редовно.
– Използвайте само натурални козметични продукти, които не съдържат аромати и други токсини.
– Използвайте сушилня за изсушаването на вашето пране. Не забравяйте, че прането изложено на просторите в градски условия е абсолютен „магнит“ за токсини от въздуха, които в последствие преминават в кожата ви.
– Сменяйте често филтрите на климатиците вкъщи , както и филтъра на автомобилът ви за купето.

 

Терапевт: Росен Михайлов 

Терапевт: Таши

 

Цена 60 мин. – 100 лв.

Нова цена 60мин. – 60 лв.

Масаж- 80мин. – 95 лв.

 

 

 

 

 

Оставете Коментар

НОВО! Холистични програми в Чакра - индивидуални програми за възстановяване след COVID-19, за справяне със стреса и напрежението, възстановяване след бременност и други. ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК
+
bg_BG
en_US bg_BG