МЕДИТАЦИЯ В ХАМАК

Чувствали ли сте, че сякаш не можете да спрете „радиото” от мисли в собствената си глава? Или пък след дълъг работен ден или седмица имате нужда от почивка, но сънят все не е достатъчен и не възстановява силите ви? Изпитвате ли стрес всекидневно- на улицата, в работата, в срещите, в разговорите, които са неизменна част от ежедневието? Имате ли проблеми с концентрацията или с паметта? Страдате ли от безсъние, тревожност или хронични болести като диабет, хипертония, болки в гърба и ставите, стомашно-чревни заболявания?  При възникнал проблем или рязка промяна, емоционалното вълнение, което изпитваме, може да бъде определено като стрес. Тялото ни се активизира и фокусира, покачва се кръвното налягане, засилва се отделянето на хормоните кортизол и адреналин- с други думи, готвим се за битка. Това е чудесно! Стига да е за кратък момент, след който лесно и бързо да върнем баланса в ума, духа, емоциите и тялото. Ала често се налага да се движим и живеем на високи обороти, без да успяваме да си почиваме.

С водените релаксации в хамак забавяме…забавяме дишането, забавяме мисловния поток, успокояваме емоциите и се учим как да присъстваме. Присъствието ни държи в настоящия момент, където минало и бъдеще не съществуват. Чрез присъствие и осъзнатост се отпускаме, така че да чуем и наблюдаваме себе си отстрани.

Всяка седмица водената релаксация е с различна тема, която ни води в разкриване, приемане и лекуване на нови и нови измерения в нас. Провежда се в уютна атмосфера в нежната прегръдка на хамак за аеро йога.

* Практиката е с предварително записване, поради ограничения брой места.