Йога за бременни

Защо да практикуваме йога по време на бременност?

Защото йога сякаш е измислена за бременните! Тя е система, даряваща ви с физически, емоционален и психически комфорт, които по време на бременност са особено необходими и лесно убягващи. Благодарение на специалноподбрани асани, дихателни техники и релаксация, заниманията с йога по време на бременност поддържат тялото ви силно, гъвкаво и издръжливо, намаляват неразположенията (гадене, задържане на течности и подуване, разширени вени, безсъние, киселини, рефлукс, констипация, депресия и т.н), регулират апетита, снабдяват с кислород тъканите и бебето ви, успокояват и балансират нервната система, регулират хормоналния баланс, облекчават болките в гърба и кръста, подобряват стойката. Освен че ви осигурява една спокойна и сияйна бременност, йога ви подготвя и за раждането, чрез специални техники за дишане и справяне с болката и страха, както и умението да се свързваме с нашата естествена женска природа и да й се доверяваме напълно. Часът по йога е нашето лично време, което ще отделим само за себе си и своето бебе. Той е един приятен начин да се откъснем от ежедневните задължения и да се свържем с новия живот, растящ вътре в нас. Асаните, които практикуваме помагат на бебето да заеме най- правилна предродилна позиция в утробата, както и съдействат за неговия физически и емоционален комфорт в коремчето на мама. Като резултат от всичко това имаме по- здрава и жизнена майка и следователно по- здраво и жизнено бебе.

Предупреждение: Ако си бременна и не си практикувала йога досега, моля изчакай първия триместър, и започни след 12- 13 седмица. В случай, че си практикувала, можеш да продължиш с повишено внимание и намалено темпо. И най-важното- с много наслада и любов- към себе си, към своето прекрасно бебе и към този изумителен шедьовър на Природата- твоето тяло!

Олга мечтае за един по-добър свят. Нейната мотивация, за да работи с бременни жени е вярата й, че света за всеки от нас започва с бременността и раждането. Тези етапи са много важни за по-нататъшния ни живот, за нашето щастие и здраве. След раждането на първото й дете, Олга разбира, че това е най-незабравимият миг за всяка жена и решава да помага на другите жени да го изживеят по този неповторим начин. Според нея бременността и раждането могат да се превърнат в най-вълнуващото и удовлетворяващо преживяване за всяка жена, резултатът от което е най-прекрасното същество, което ще срещнем в живота си - нашето дете. По време и на двете си бременности Олга практикува йога и благодарение на това, те преминават приятно и неусетно, а ражданията й са бързи и леки - точно като по учебник. Загърбила сферата на IT технологиите, днес тя е сертифицирана дула и обича да преподава йога за бременни, а скоро ще бъде и дипломирана акушерка. Сертифициран инструктор по хата йога и йога за бременни към ISPA International. Заповядайте в Чакра, за да Ви подготвим за едни незабравими моменти по възможно най-добър начин.

Оставете Коментар