ЕКИП

РОСЕН МИХАЙЛОВ –  терапевт по източни и лечебни масажи и звуколечение


„Лекарят лекува, но природата може да излекува“…

Всичко е възможно, ако силно го поискаш и положиш достатъчно усилия – това е веруюто на Росен.  Той преминава през различни професионални поприща в България, Канада, САЩ, Холандия и Латинска Америка, вдъхновен от човешкото тяло и здравословния начин на живот.
Днес Росен Михайлов е професионален източен терапевт, работещ с едни от най- ефективните източни техники –   аюрведа йога масаж, юмейхо,  методи от  китайска традиционна медицина и звуколечение с тибетски и кристални купи. 

Благодарение на любовта си към българските и източните традиции,  прекараното време на Изток и добития опит в енергийните методи на лечение, Росен интегрира в терапевтичните си сесии знания от различни учители по света.

Освен че помага за по-доброто здраве на хората, той им дава знания и вдъхновение как да съхранят енергията си и да постигнат баланса. 

В основата на всичко това е холистичният подход!

„Терапиите са мое хоби и любов. Те са начин да изразявам себе си, да лекувам човека в неговата цялост, посредством природни и вселенски древни закони.  Човек трябва да споделя любовта си и да прави добрини.  Само така е истински щастлив! Така осмисляме  живота си тук. За мен е удоволствие да посрещна всеки от моите пациенти, да му помогна и след всяка една масажна сесия да видя преобразеното му лице, тяло и аура.“

Без значение дали сте паднали духом или страдате от болки в гърба, срещата с Росен Михайлов може да ви мотивира и вдъхнови за нов живот.

НАТАША – ТАШИ –  професионален козметик, който се грижи за красотата и здравето в Чакра


„Красотата на жената не се изразява само чрез нейното лице, а е съвкупност от здравето, цялостната външност и душата. Жената доказва своя вкус, естетика и същност чрез грижата за себе си. Да обичаш красотата е вкус, но да създаваш красота е изкуство!“

Обучена през годините и почерпила своя опит от доказани козметици, Таша използва своите магнетични ръце и знания, за да се погрижи за щастието на една личност по най-правилния и холистично съобразен начин. Защото красотата е щастие. Наташа не се съгласява с малкото или средното, а винаги се бори за съвършенството.

Повече от 5 години тя се е посветила професионално на био козметиката и качествената грижа за кожата. Убедена е, че най-правилният подход е промяната „отвътре – навън“. Поддържането на здрава и красива кожа, която излъчва тонус, е цялостен процес, който преминава различни етапи – от правилното диагностициране, през подходящата терапия до  храненето. Таша залага на индивидуалния подход към клиентите и използването на доказани, разнообразни и натурални био продукти за здраве и красота.

„Правилен подход, истинска  козметика, постоянство и дисциплина“ е нейната философия и истинска формула за красота.  Тя е убедена ,че натуралните и качествени  продукти, както и правилната енергия от ръцете, могат да въздействат на всеки тип кожа за възстановяване или лечение. Изключително интересна като човек и ценител на красивото, тя използва в своя козметичен почерк знания за  природата, Изтока и  модерните  иновации от света на натуралната козметика. Така Таша постига бързи и ефективни резултати. С любов и финес!

ЖЕНИ СИМЕОНОВА – Пилатес


Жени Симеонова е вдъхновена да създава практики, с които да събуди вътрешната сила и усещането за благополучие у хората. През 2017 г. започва да преподава ЙОГАЛАТЕС (разнообразна и приповдигаща духа практика, която обхваща двете системи за по-добър живот- йога и пилатес).

Завършва 200-часов курс за преподаватели по йога, а за обучението си по пилатес се доверява на своята майка, която има 20-годишен опит като инструктор. Жени започва да изгражда своята физическа култура, грация, сила и гъвкавост през годините, в които се занимава със спортни танци. За кратко е инструктор по аеробика, но любовта й към йога надделява. През ноември 2018г., започва своя професионален и вдъхновяващ път в холистичен център Чакра.

Класовете й по ЙОГАЛАТЕС са комбинация от: упражнения за цялостно тонизиране на мускулатурата; разтягащи, равновесни и ускоряващи метаболизма пози от йога; водена медитация за успокояване на съзнанието. ЙОГАЛАТЕС с Жени е една балансирана практика, в която се учим да изпитваме удоволствие от движението и да наблюдаваме вътрешния си монолог. Резултатите от редовното практикуване са изправяне на стойката, повишена вътрешна увереност, силно и красиво тяло, подобрена концентрация, жизненост и слънчево настроение!

КАЛОЯН – КАЛАТА –  инструктор по Прана виняса флоу йога


„Практикуването на йога поддържа ума, духа и тялото в перфектно състояние.“ 

Калоян – Калата има интерес към йогата още от дете, когато в ръцете му попада  книга с индийски приказки. Занимава се с йога от 7 години, а от 3 преподава активно. В момента Калата набляга на функционални практики – по-лесни захващания, работа за определени области на тялото, а целта му е упражненията да са лесни и достъпни дори за начинаещите. Цялата практика следва движения, които преминават от композиция в композиция, а в състоянието на покой се упражняват определени дихателни техники и концентрация. Освен инструктор по йога, Калоян е и фитнес инструктор. Главната му цел е да бъде полезен на хората и да ги научи на правилното изпълнение, защото само тогава практиките имат ефект.

НЕВЕНА – Въздушна йога


Казвам се Невена.

В свободното си време се занимавам с въздушна йога (от около 3 години) .

На пръв поглед въздушната йога е предизвикателство – всъщност с лекотата и свободата на полет, разкрива неподозирани възможности на вашето тяло.

Практиката е с продължителност 50 минути.

Включва лека загрявка на тялото, пози с опора люлката и земята, няколко обърнати позиции – възстановяващи кръвообращението, спокойствието, силата и гъвкавостта както на тялото, така и на духа.

Накрая завършваме с пет-минутна релаксация.

Въздушната йога е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавна и в същото време изключително полезна за емоционалното, физическото и психическото самочувствие.

Това е една нестандартна практика подходяща както за начинаещи, така и за напреднали.  Заповядайте в Чакра, където можем заедно да полетим в люлките на въздушната йога.

 • 2- ра чакра- Свадхищхана има портокалов цвят. Тя е чакрата на удоволствието, промяната, женската сила, сексуалността, създаването и раждането на деца. Отговаря за спокойствието, творческите идеи, умението да осъществяваме желанията си, гъвкавостта в живота. Неслучайно именно водата, с нейната флуидност е ръководещ елемент в този център. Тук са закотвени всички емоции, които складираме от самото си раждане. Чувството за вина и завистта разрушават Сакралната чакра.

 • 3- та чакра- Манипура е „блестящият скъпоценен камък“ сред наниза от колела на светлината в човешката система от чакри. Тя свети в жълто и е центърът на силата, волята и себедоказването, онази точка, в която работи трансформацията, метаболизма, храносмилането, както буквално, така и по отношение на житейските ситуации. Ръководещ елемент тук е огънят. Всички нарушения в храносмилателните органи и жлезите с вътрешна секреция в коремната зона се ръководят от Манипура. Гневът е мощен неин разрушител, а радостта и чувството за хумор я лекуват.

 • 4 чакра- Анахата е стремежът ни към красота, хармония и съчувствие. Тя е мостът между земните и духовните енергийни точки. Отговаря за любовта, милосърдието, добротата у човека и е своеобразен апогей на хуманността. Ръководи се от елемента въздух. Дишането, имунитета, както и сърцето са зависими от тази чакра. Тъгата, ревността, неблагодарността разрушават този красив изумруденозелен център от светлина.

 • 5 чакра- Вишудхи е центърът на Истината. Тя се ръководи от вибрацията на звука и отговаря за комуникацията ни с околния свят. Този център е много важен, защото определя състоянието на щитовидната жлеза и ако е балансиран, човек притежава добри творчески умения и успява да общува прекрасно с околните. Това често го прави успешен в живота. Балансираната Вишудхи прави притежателя си телепат. Основната причина за блокирането на красивото светлосиньо колело от светлина в областта на адамовата ябълка е лъжата.

 • 6 чакра- Аджна е командният център в системата от чакри. Тя отговаря за зрението, интуицията и ясното виждане, както буквално, така и преносно и неслучайно се изобразява като трето око. Всеки човек притежава интуиция и може да я развива или да не й дава възможност да се прояви. Този център ръководи епифизата и работи чрез елемента светлина. Въображението и визуализацията помагат на Аджна да се балансира и да блести в красив индиговосин цвят.

 • 7 чакра- Сахасрара увенчава като корона структурата от чакрите в човешката система. Изобразявана като лотус с хиляда листенца, сияещ във виолетово с ослепително бели отблясъци, тя се разполага на върха на главата при темето и въздейства пряко върху хипофизата. Елементът, ръководещ този център е мисълта. Проблемите с мозъка и централната нервна система са сред дисбалансите на Сахасрара. Липсата на вяра в Бог, депресията, апатията показват нарушение в седмия център, а медитацията е мощен инструмент за балансирането му.  

 • 1- ва чакра- Муладхара често е наричана "корен на живота". Тя се ръководи от елемента земя. Сияе в рубиненочервено и отговаря за връзката ни със земята- нашата майка, физическото здраве, стабилността и оцеляването в този живот. Грижи се за силата на костната, опорно- двигателната система, състоянието на гръбначния стълб, зъбите, краката, дебелото черво. Усещането за страх, паника, бедност, вещоманство е податка за проблеми в този енергиен център.

 • 1-ва чакра ново
 • 3-та чакра ново
 • 4-та чакра ново
 • 5-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 1-ва чакра ново

bg_BG
en_US bg_BG