АЮРВЕДИЧЕН МАСАЖ ЗА ЖЕНИ

Едновременно дълбока терапия и специален женствен ритуал за всяка дама. Това е деликатен и релаксиращ масаж, който предразполага дамите да възстановят и подсилят свещената връзка със самите себе си и женствеността си. Тази традиционна терапия идва от Индия, където се практикува като профилактика и лечение на всякакви неразположения, свързани с женската репродуктивна система, но ползите от нея се простират далеч отвъд физическите състояния.

Извършва се от жена-терапевт и обхваща областта на лицето, шията, деколтето, гърдите, корема, ръцете. Активират се някои жизненоважни точки, свързани с функционирането на жлезите с вътрешна секреция. Помага да се възстанови хормоналния баланс, да се облекчат симптомите на предменструалния синдром, особено чувствителността на гърдите. Отразява се добре на жени в предменопауза и менопауза, може да помогне в случаите на аменорея и дисменорея.

Подобрява тонуса и формата на гърдите, намалява риска от рак на гърдата, както и от стрии при бременност и рязка промяна на теглото. Включва лимфен дренаж в областта на подмишниците и гърдите и съдейства за извеждане на токсините от тялото. Активизира кръвообращението и насища тъканите с кръв, като по този начин оказва подмладяващ ефект.

Масажът се извършва със сусамово масло, което затопля, дълбоко подхранва и изглажда кожата, има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Може да се прилага и при бременни и кърмещи жени, по време на месечния цикъл и менопаузата.

На психоемоционално равнище, женският аюрведичен масаж помага на дамите да установят положителна и дълбока връзка с чувствата си, да се свържат с женската си същност и да възстановят или запазят своето емоционално и ментално равновесие. Терапията задвижва енергийния поток в тялото, освобождава блокажи и емоционални травми. Тъй като гърдите се намират в близост до сърдечния енергиен център, всички силни емоции, положителни или негативни, могат да оставят силен и траен отпечатък в клетъчната памет и да увредят тази така деликатна тъкан. Силата на женския аюрведичен масаж е, че може да премахне цялата негативност от физическото и емоционалното тяло и да внесе усещане за радост и любов, блаженство и наслада от собствената женственост.

 

Един Коментар

  1. КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ГЪРДИТЕ СИ И ЗАЩО? - chakra.bg
    14 часа ago

    […] Аюрведичният женски масаж, който терапевтите в център „Чакра“ извършват, е чудесна възможност да започнете да полагате грижи за тази толкова важна част от вашето тяло. Масажът е силно терапевтичен и същевременно деликатен, извършва се от жена-терапевт и носи всички онези ползи, за които споменахме, особено ако се прави редовно през определени интервали от време. Повече за женския аюрведичен масаж можете да прочетете тук. […]

    Reply

Оставете Коментар