За нас

нашата история

Чакра е бутиков холистичен център за здраве и красота, в който уютно и сигурно да намерите своето спокойствие, възстановяване и лечение. Независимо дали тялото или душата ви боледуват или имате нужда от промяна, спокойно можете да се доверите на нас. Чакра е специално място и се различава много от често срещаните студия.

Защо да изберете център Чакра?

Терапевтите ни са изключителни подготвени професионалисти, адаптивни и черпили своите знания от извора на най-добрите световни школи и най-вече в източните страни като: Индия , Тибет, Непал, Бутан и Япония. Предлаганите от нас услуги, както холистичните ни програми и индивидуалните ни методи са на изключително високо световно ниво. Също така са рядко срещани като вид и начин на изпълнение и са същевременно изключително въздействащи и цялостни. Чакра се различава със своя подход към всеки клиент и ви кара да се чувствате специален и уникален. Предлагаме стандартни услуги, като голяма част от тях са създадени или разработени от нас самите. Ценното при нас е, че предлагаме холистични програми за възстановяване или разкрасяване. Вниманието ни е насочено в най-високото ниво в сферата на обслужването, като това представлява изготвяне на най-високия клас масажи с индивидуален подход или терапия, която е съобразена изцяло с нуждите на клиента и неговият начин на живот, нужди и състояние, нещо, което може да бъде трудно намерено дори и на световно ниво, от най-големите ценители.

Абсолютната ни вяра и осъзнатост в нашата житейска мисия ни помогнаха да създадем център за източни масажи, професионална натурална козметика,натурални продукти и древни методики за възстанояване, базирани на българската, тибетската, индийската и традиционна китайска медицина. Самите ние преминахме през редица трансформации и се сдобихме с професионални умения, за да можем днес да ви подадем ръка в моментите, когато искате да сте красиви, здрави и добре балансирани.

Комбинирахме множество източни и модерни методики, подплатени от медицински знания и твърдим, че можем да помогнем на всеки по най- добрия начин, така че да почувства сила и да живее в хармония със себе си. Съобразихме своите дейности в съзвучие със съвременните нужди на градския човек, в натоварените и трудни градски условия, в които всички ние живеем всекидневно. Услугите в Чакра са подходящи за всички, които имат нужда от възстановяване или почивка. За тези, които искат да са здрави, хармонизирани, щастливи и да се грижат правилно за себе си. Неслучайно конструирахме пространството с помощта на древни учения като Фън Шуй и Ци Мен Дун Дзя.

С цялата си любов ви каним да прекрачите прага на това магическо място.

Росен Михайлов

Терапевт-Master по източни мануални терапии и масажи, холистик и чакръкчия

„Лекарят лекува, но природата може да излекува“… Всичко е възможно, ако силно го поискаш и положиш достатъчно усилия – това е веруюто на Росен. Той преминава през различни професионални поприща в България, Канада, САЩ, Холандия и Латинска Америка, вдъхновен от човешкото тяло и здравословния начин на живот. Днес Росен Михайлов е професионален източен терапевт, работещ с едни от най- ефективните източни техники – аюрведа йога масаж, юмейхо, методи от китайска традиционна медицина и звуколечение с тибетски и кристални купи. Благодарение на любовта си към българските и източните традиции, прекараното време на Изток и добития опит в енергийните методи на лечение, Росен интегрира в терапевтичните си сесии знания от различни учители по света. Освен че помага за по-доброто здраве на хората, той им дава знания и вдъхновение как да съхранят енергията си и да постигнат баланса. В основата на всичко това е холистичният подход! „Терапиите са мое хоби и любов. Те са начин да изразявам себе си, да лекувам човека в неговата цялост, посредством природни и вселенски древни закони. Човек трябва да споделя любовта си и да прави добрини. Само така е истински щастлив! Така осмисляме живота си тук. За мен е удоволствие да посрещна всеки от моите пациенти, да му помогна и след всяка една масажна сесия да видя преобразеното му лице, тяло и аура.“ Без значение дали сте паднали духом или страдате от болки в гърба, срещата с Росен Михайлов може да ви мотивира и вдъхнови за нов живот.

Терапевт-Master по източни мануални терапии и масажи, холистик и чакръкчия

Наташа Петрова - Таши

Професионален масажист, козметик и холистик

“Красотата на жената не се изразява само чрез нейното лица, а е съвкупност от здравето, цялостната външност и душата. Жената доказва своя вкус, естетика и същност чрез грижата за себе си. Да обичаш красотата е вкус, но да създаваш красота е изкуство!” Обучена през годините и почерпила своя опит от доказани козметици, Таши използва своите магнетични ръце и знания, за да се погрижи за щастието на една личност по най-правилния и холистично съобразен начин. Защото красотата е щастие. Наташа не се съгласява с малкото или средното, а винаги се бори за съвършенството. Повече от 5 години тя се е посветила професионално на био козметиката и качествената грижа за кожата. Убедена е, че най-правилния подход е промяната “отвътре-навън”. Поддържането на здрава и красива кожа, която излъчва тонус, е цялостен процес, който преминава различни етапи – от правилното диагностициране, през подходящата терапия до храненето. Таши залага на индивидуалния подход към клиентите и използването на доказани, разнообразни натурални био продукти. “Правилен подход, истинска козметика, постоянство и дисциплина.” е нейната философия и истинска формула за красота. Тя е убедена, че натуралните и качествени продукти, както и правилната енергия от ръцете, могат да въздействат на всеки тип кожа за възстановяване или лечение. Изключително интересна като човек и ценител на красивото, тя използва в своя козметичен почерк знания за природата, Изтока и модерните иновации от света на натуралната козметика. Така Таши постига бързи и ефективни резултати. С любов и финес!”

Професионален масажист, козметик и холистик.
 • 2- ра чакра- Свадхищхана има портокалов цвят. Тя е чакрата на удоволствието, промяната, женската сила, сексуалността, създаването и раждането на деца. Отговаря за спокойствието, творческите идеи, умението да осъществяваме желанията си, гъвкавостта в живота. Неслучайно именно водата, с нейната флуидност е ръководещ елемент в този център. Тук са закотвени всички емоции, които складираме от самото си раждане. Чувството за вина и завистта разрушават Сакралната чакра.

 • 3- та чакра- Манипура е „блестящият скъпоценен камък“ сред наниза от колела на светлината в човешката система от чакри. Тя свети в жълто и е центърът на силата, волята и себедоказването, онази точка, в която работи трансформацията, метаболизма, храносмилането, както буквално, така и по отношение на житейските ситуации. Ръководещ елемент тук е огънят. Всички нарушения в храносмилателните органи и жлезите с вътрешна секреция в коремната зона се ръководят от Манипура. Гневът е мощен неин разрушител, а радостта и чувството за хумор я лекуват.

 • 4 чакра- Анахата е стремежът ни към красота, хармония и съчувствие. Тя е мостът между земните и духовните енергийни точки. Отговаря за любовта, милосърдието, добротата у човека и е своеобразен апогей на хуманността. Ръководи се от елемента въздух. Дишането, имунитета, както и сърцето са зависими от тази чакра. Тъгата, ревността, неблагодарността разрушават този красив изумруденозелен център от светлина.

 • 5 чакра- Вишудхи е центърът на Истината. Тя се ръководи от вибрацията на звука и отговаря за комуникацията ни с околния свят. Този център е много важен, защото определя състоянието на щитовидната жлеза и ако е балансиран, човек притежава добри творчески умения и успява да общува прекрасно с околните. Това често го прави успешен в живота. Балансираната Вишудхи прави притежателя си телепат. Основната причина за блокирането на красивото светлосиньо колело от светлина в областта на адамовата ябълка е лъжата.

 • 6 чакра- Аджна е командният център в системата от чакри. Тя отговаря за зрението, интуицията и ясното виждане, както буквално, така и преносно и неслучайно се изобразява като трето око. Всеки човек притежава интуиция и може да я развива или да не й дава възможност да се прояви. Този център ръководи епифизата и работи чрез елемента светлина. Въображението и визуализацията помагат на Аджна да се балансира и да блести в красив индиговосин цвят.

 • 7 чакра- Сахасрара увенчава като корона структурата от чакрите в човешката система. Изобразявана като лотус с хиляда листенца, сияещ във виолетово с ослепително бели отблясъци, тя се разполага на върха на главата при темето и въздейства пряко върху хипофизата. Елементът, ръководещ този център е мисълта. Проблемите с мозъка и централната нервна система са сред дисбалансите на Сахасрара. Липсата на вяра в Бог, депресията, апатията показват нарушение в седмия център, а медитацията е мощен инструмент за балансирането му.  

 • 1- ва чакра- Муладхара често е наричана "корен на живота". Тя се ръководи от елемента земя. Сияе в рубиненочервено и отговаря за връзката ни със земята- нашата майка, физическото здраве, стабилността и оцеляването в този живот. Грижи се за силата на костната, опорно- двигателната система, състоянието на гръбначния стълб, зъбите, краката, дебелото черво. Усещането за страх, паника, бедност, вещоманство е податка за проблеми в този енергиен център.

 • 1-ва чакра ново
 • 3-та чакра ново
 • 4-та чакра ново
 • 5-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 1-ва чакра ново

Известни лица в Чакра

Те избраха да се доверят на Чакра за грижата за тяхното здраве и вътрешен мир. Довери ни се и ти!

Лилия Маравиля
“Започнах ново пътешествие! Срещнах човек, който ще ми покаже пътя към “Здрав дух в здраво тяло”. Дали пътят е отвън навътре или обратното, всеки избира сам! Аз избирам да следвам инструкциите на Росен Михайлов в холистичен център “Чакра”.”
Мартина Вачкова
Българската актриса Мартина Вачкова отново се довери на Холистичен център Чакра. Мартина Вачкова: ``Единственият недостатък на процедурите в център Чакра е,че имат край!....``
Радина Кърджилова
“ Правила съм си доста масажи и терапии, но Юмейхо в Чакра ме кара да се чувствам здрава и щастлива. Благодаря Ви“.
Силвия Петкова
“Толкова изпълващо усещане! Толкова хармония и чиста енергия! Блести ми отвътре!Просветна ми! Тялото ми е като ново! Благодаря ти Росене за всичко! Благодаря ви ЧАКРА , че ме подсещате колко е важна грижата за Себе си! “

Чакра в медиите

Публикации за холистичен център Чакра в българските медии

Списание 8

Център „Чакра“ ще получите автентичен аюрведа йога масаж от най-добрите терапевти лечители.

LadyZone.bg

Източният терапевт Росен Михайлов препоръчва по време на криза да си осигурим ежедневна доза спорт и освобождаване на съзнанието от тревожност чрез медитация

Grazia

В екстремната ситуация, в която се намира целият свят, става все по-важно да опазим психическото и физическото си здраве. Как да го постигнем лесно и ефективно?

Телевизия Евроком

Поредица от участия в предаването "РЕфреш за здраве".

Специални празнични намаления на цените до края на декември! Възползвай се от намаления до -30% от стандартните цени от 01.12 до 31.12.2021гВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК
+
bg_BG
en_US bg_BG