За нас

Холистичен метод –запазена марка на ЧАКРА


Ако искате да изглеждате красиви, да бъдете здрави и да се чувствате балансирани, в този момент сте направили първата крачка. След дългогодишен опит, терапевтите на Чакра гарантират ефективен резултат и  дават отговор на стремежите ни за съвършенство и удовлетворение със своя НОВ продукт за осъзнатите и търсещи ценители.

Защо всеки от нас се нуждае от уникален и индивидуален подход?

-„Очите са огледало на душата ни, а лицето е отражение на здравословното ни състояние“. Тялото ни е външното проявление на нашето най-съкровено вътрешно „аз“. Чрез него си общуваме и взаимодействаме с другите. То представлява границата между нас и света, изразяване и среща на вътрешното и външното. 

– Всички хора са различни и  уникални. Всеки е една отделна вселена. Факторите и причините, които ни довеждат до различни неблагоприятни здравословни състояния са също  различни. Поради този факт, терапевтите на Чакра са убедени, че  индивидуалният и холистичен подход е най-въздействащият за всеки. Професионалистите ни използват уникална за всеки комбинация от методи, които да затворят цикъла на здравето и красотата по един неповторим начин на една неповторима личност.

Според древната тибетска и индийска  медицина например, проблемите с кожата са отражение на състоянието на вътрешните ни органи и показват първите признаци на неблагоприятна за здравето среда. Източните методики, които ние владеем, са съобразени с представите ни за тялото като едно цяло, в което всички системи са свързани и зависещи една от друга.

Челото например показва състоянието на храносмилателната и нервната система. От друга страна, зоната между веждите е свързана със състоянието на далака и черния дроб.  Ако имате тъмни кръгове под очите, подпухнали и подути долни клепачи, най-вероятно не функционират правилно бъбреците. Носът се свързва със сърдечно-съдовата система и здравето на сърцето, а състоянието на устата може да разкрие проблеми, свързани с работата на храносмилателната система. Противоречивите чувства, самоувереността, ненавистта към себе си, необузданите страсти, стаените чувства или болката, например, се изписват върху лицето под формата на петна, обриви или други кожни възпаления. Или радостта и удовлетвореността се отразяват мигновено на общия ни тонус чрез „избухване“ на хормоните на щастието, които ни видоизменят и физически. 

Абсолютен факт  е, че масажите имат значителен благоприятен ефект върху състоянието на цялото тяло и душевно състояние във всички направления. Масажът например влияе на кожата, защото я кръвоснабдява. При някои терапии се премахва горния слой мъртви клетки, а заедно с тях и натрупали се в порите чужди частици, като прах. Засилва се мускулният тонус, което прави кожата по-гладка, стегната и еластична. 

Какъв е нашият подход и тайната на нашия успех?

Стартираме  с консултация, в която виждаме цялостното здравословно състояние и търсим причините, довели до различни състояния и проблеми на кожата на всеки и избираме подходящите за него методи за здраве и красота. След направена диагностика, резултатите се анализират и на тяхна база се изготвя комплексна индивидуална програма. Тя може да включва комбинации от холистичното направление като : детокс програма, терапии или масажи, хранителен режим, йога, натурални добавки, билки, ароматерапия, дори  звукотерапия с тибетски купи или енергийно лечение.

 Истината е ,че няма как да изглеждаме красиви и здрави, без да подходим към проблема от няколко страни и едновременно да променим някои от старите ни вредни навици. Само така можем да открием нови здравословни хоризонти и да очакваме красиви и устойчиви резултати. Например при комбинацията на козметични и масажни процедури, прочистваме тялото от токсини, активираме лимфната система, активизираме всички органи в тялото и накрая завършваме с висококачествени козметични процедури за  лице. Този метод е наричан в света : „висш козметичен пилотаж“ или път за позитивни резултати с един подход.  

 Холистичният метод на лечение спестява много време, средства и дискомфорт, които може да бъдат причинени най-малкото от избор на неправилна козметика. Нашият холистичен метод ви дава сигурност, че вие използвате природни и вселенски подходи и няма да навредите на тялото си.

Направете втората крачка, като се доверите на професионалния ни опит  и заповядайте при нас! За нас е удоволствие! ЗАЩОТО КОГАТО ДАВАШ ЩАСТИЕ, СИ ЩАСТЛИВ!

нашата история


ЧАКРА е холистичен център за здраве и мир – място, в което уютно и сигурно да намериш своето спокойствие и лечение, независимо дали тялото или душата ти боледува, или имаш нужда от промяна. Абсолютната ни вяра и осъзнатост за нашата житейска мисия ни помогна да създадем център за източни масажи, йога, енергийни терапии, тибетска медицина и аюрведа. Самите ние преминахме през редица трансформации и се сдобихме с професионални умения, за да можем днес да ти подадем ръка в моментите, когато търсиш себе си и се стремиш към здраве и баланс.
Обединихме множество методики и знаем, че можем да помогнем на всеки по най- добрия начин, така че да почувства сила да живее в хармония. Съобразихме своите дейности в съзвучие със съвременните нужди на градския човек- този, който търси почивка и оттърсване от стреса в ежедневието. Неслучайно конструирахме пространството с помощта на древни учения като Фън Шуй и Ци Мен Дун Дзя.
С цялата си любов към човека те каним да прекрачиш прага на вратите ни.

 • 2- ра чакра- Свадхищхана има портокалов цвят. Тя е чакрата на удоволствието, промяната, женската сила, сексуалността, създаването и раждането на деца. Отговаря за спокойствието, творческите идеи, умението да осъществяваме желанията си, гъвкавостта в живота. Неслучайно именно водата, с нейната флуидност е ръководещ елемент в този център. Тук са закотвени всички емоции, които складираме от самото си раждане. Чувството за вина и завистта разрушават Сакралната чакра.

 • 3- та чакра- Манипура е „блестящият скъпоценен камък“ сред наниза от колела на светлината в човешката система от чакри. Тя свети в жълто и е центърът на силата, волята и себедоказването, онази точка, в която работи трансформацията, метаболизма, храносмилането, както буквално, така и по отношение на житейските ситуации. Ръководещ елемент тук е огънят. Всички нарушения в храносмилателните органи и жлезите с вътрешна секреция в коремната зона се ръководят от Манипура. Гневът е мощен неин разрушител, а радостта и чувството за хумор я лекуват.

 • 4 чакра- Анахата е стремежът ни към красота, хармония и съчувствие. Тя е мостът между земните и духовните енергийни точки. Отговаря за любовта, милосърдието, добротата у човека и е своеобразен апогей на хуманността. Ръководи се от елемента въздух. Дишането, имунитета, както и сърцето са зависими от тази чакра. Тъгата, ревността, неблагодарността разрушават този красив изумруденозелен център от светлина.

 • 5 чакра- Вишудхи е центърът на Истината. Тя се ръководи от вибрацията на звука и отговаря за комуникацията ни с околния свят. Този център е много важен, защото определя състоянието на щитовидната жлеза и ако е балансиран, човек притежава добри творчески умения и успява да общува прекрасно с околните. Това често го прави успешен в живота. Балансираната Вишудхи прави притежателя си телепат. Основната причина за блокирането на красивото светлосиньо колело от светлина в областта на адамовата ябълка е лъжата.

 • 6 чакра- Аджна е командният център в системата от чакри. Тя отговаря за зрението, интуицията и ясното виждане, както буквално, така и преносно и неслучайно се изобразява като трето око. Всеки човек притежава интуиция и може да я развива или да не й дава възможност да се прояви. Този център ръководи епифизата и работи чрез елемента светлина. Въображението и визуализацията помагат на Аджна да се балансира и да блести в красив индиговосин цвят.

 • 7 чакра- Сахасрара увенчава като корона структурата от чакрите в човешката система. Изобразявана като лотус с хиляда листенца, сияещ във виолетово с ослепително бели отблясъци, тя се разполага на върха на главата при темето и въздейства пряко върху хипофизата. Елементът, ръководещ този център е мисълта. Проблемите с мозъка и централната нервна система са сред дисбалансите на Сахасрара. Липсата на вяра в Бог, депресията, апатията показват нарушение в седмия център, а медитацията е мощен инструмент за балансирането му.  

 • 1- ва чакра- Муладхара често е наричана "корен на живота". Тя се ръководи от елемента земя. Сияе в рубиненочервено и отговаря за връзката ни със земята- нашата майка, физическото здраве, стабилността и оцеляването в този живот. Грижи се за силата на костната, опорно- двигателната система, състоянието на гръбначния стълб, зъбите, краката, дебелото черво. Усещането за страх, паника, бедност, вещоманство е податка за проблеми в този енергиен център.

 • 1-ва чакра ново
 • 3-та чакра ново
 • 4-та чакра ново
 • 5-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 1-ва чакра ново

bg_BG
en_US bg_BG