Холистични подходи, програми и методи.

Какво представляват холистичните ни подходи?

Като терапевти в Чакра и със източен поглед и разбирания, ние сме убедени, че причините, които довеждат до определени състояния, болки, притеснения, психосоматични състояния, болести и т.н. , обикновено са много и зависят от: начина на живот, работа, начина на хранене, физически движения и натоварвания, полезни и вредни навици, зодиакален знак, период на детството, унаследяване, възпитание, духовното ниво и доста други. Вярваме ,че всеки човек е изключително индивидуален и е като една отделна „вселена“. Често пъти забелязваме как клиентите се оплакват от начина на третиране в конвеционалната медицина и влошени състояния вследствие на нея.

Когато пациент дойде при нас ние попълваме индивидуална анкета, като с нея се запознаваме много внимателно с неговото състояние и причините довели до него, за да можем в последствие да използваме традиционни източни методи и медицинските ни познания за един цялостен и ефективен подход. Смело искаме да подчертаем ,че нашите ефективни методики не са свързани с болка, насилие, грубост или зависещи от платени „пътеки“. Използваме природосъобразни и древни знания за продуктите, които сапътстват програмата и са натурални. Определяме индивидуален и специално за клиента подход за възстановяване, който може да включва:

  • Най-правилната терапия или масаж за него, като аюрведа йога масаж, юмейхо, детокс с мед и гхи, звукотерапия с тибетски купи, релаксиращ масаж , разкрасителни и козметични процедури и др.
  • Също така включваме и според разбиранията и желанията на клиента и най-правилните за неговото разкрасяване и козметични процедури, както на лицето така и на тялото.
  • Аюрведични билкови чайове или елексир , които също са съобразени с нуждите.
  • Хранителни добавки като: магнезий, колаген, екстракти от зелен чай и други билки
  • Съветваме за диета ако е нужна съобразявайки се с неговият тип или състояние. Обръщаме внимание на количеството вода, сол и захари или въглехидрати, които изключително влияят на тялото и функциите му.
  • Даваме много важни насоки за бита , които изключително влияят на опорно-двигателния апарат и костно ставни проблеми като: позиция на спане, твърдост на матрак, възглавници, дори и височината на тока на обувката, както и за малките или подрастващите.
  • Обезателно обръщаме внимание на физическите движения и натоварвания и съветваме според нуждите за определен спорт, йога или дори медитационни практики и упражнения у дома.
  • Създаваме и съветваме за правилни навици относно поддържането на красива кожа и лице. След като сме анализирали правилно типа кожа и нуждите и, ние препоръчваме правилната козметика и процедура за целта.

Убедени в правилните и позитивни резултати, ние създадохме „Холистичните ни методи и програми“.
Имаме изключително добър опит с хора, които са наясно, че ние се грижим професионално за тяхното здраве и красота, но здравето и красотата им зависи и от полаганите ежедневни или редовни грижи и от тях самите и тяхната лична активност и желание. Не смятаме, че отношението към хората трябва да бъде индивидуално и да се третират като организъм с отделни системи или с химикали е правилен. Чакра е холистичен център за хора , които толерират природата и нейните сили и са ценители на автентичните методи за тяло, дух, душа. Радваме се много, когато виждаме как клиентите ни се вдъхновяват, променят и буквално се събуждат за нов живот.

Ето и главните ни и най-търсени холистични направления:

Възстановяване след COVID 19. Най-често използваните процедури са : масаж- лимфен дренаж, деттокс с мед и гхи, аюрведа йога масаж, аюрведични чайове и добавки като „Samata”. Целта ни с този метод е да прочистим тялото от остатъчните антибиотици в него , както и да повдигнем имунитета.

За повече информация: +359897777012

Стрес и напрежение – Най-често подхождаме с: аюрведа йога масаж, тибетски купи, релаксиращ масаж или релакс от краката до главата, който включва и козметична процедура на лицето. В зависимост от състоянието, терапевтите ни използват и китайска традиционна медицина посредством работа с енергийни точки по ходила, длани, уши глава и тялото, аюрведични чайове от билки за успокояване и др.

За повече информация: +359897777012

Бременност и възстановяване след раждане. – Изключително доволни са нашите клиентки, които ни се довериха и вслушаха в съветите ни по време на бременност и се възстановиха след раждане с наша помощ. Най-често използваните през тези периоди са: Масаж за бременни, който се прилага след четвъртият месец от бременността до раждането а след това най-добре и правилно се възстановява тялото със мануалната терапия юмейхо , която възстановява гръбначният стълб и тазът, както и цялото тяло. А за спокойствието прилагаме и звукотерапията с тибетски и кристални купи.

За повече информация: +359897777012

Красота и здраве. – Често използвани процедури при нас са: Козметични мануални или апаратни процедури, козметични продукти за домашна грижа на Dr.Babor, аюрведични чайове и еликсири.

За повече информация: +359897777012

Постигане на топ форма с отслабване и премахване на целулитът. – Най-често използваните са : Антицелулитен масаж 4 стъпки Babor, антицелулитен масаж с бинтове Babor, Кавитация + вакуум + лимфен дренаж, антицелулитни продукти за домашна употреба на Dr.Babor, Детокс с мед и гхи, натурални хранителни добавки Norvia, диетология и др.

За повече информация: +359897777012

Болки в гърба и ставите или травми. – Най-често използвани са юмейхо, аюрведа-йога масаж. Тук състоянията са много различни и терапевта ни изцяло използва източните си умения и техники като работа с енергийни точки по тялото, разтягания от Айенгар йога, вендузи, мокса, Еуриколотерапия или работа с енергийните точки на ушите, аюрведа , съвети за домашни упражнения, Аюрведични чайове и елексири, хранителни добавки като колаген, магнезий и др.

За повече информация: +359897777012

Заповядай и ти – каним те да прекрачиш прага и да се потопиш в магията наречена център за здраве и красота Чакра!

Специални празнични намаления на цените до края на декември! Възползвай се от намаления до -30% от стандартните цени от 01.12 до 31.12.2021гВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК
+
bg_BG
en_US bg_BG