Ароматерапевтичен масаж

Ароматерапевтичният масаж е вид мануален масаж, при който комбинация от масажни техники се прилага по частите на тялото със специфично масажно масло от етерични и базови масла. То се приготвя според индивидуалните нужди на клиента, като се отчита моментното му физическо и психоемоционално състояние. Преди масажа се попълва кратка ароматерапевтична анкетна карта относно общото здравословно състояние на клиента, за да се подберат подходящите за него/нея етерични масла и да се установят евентуални противопоказания.

Ароматерапевтичният масаж е комбинация от шведски (на меките тъкани), шиацу, невромускулен, рефлексотерапевтичен масаж. Той е бавен и ритмичен, с плавни, дълбоки движения. Значително по-нежен и деликатен е от класическия или китайския масаж с акупресура и в същото време е дълбок и силно ефикасен за отпускане на напрегнати мускули, спазми и техните болезнени симптоми. Оказва също така мощен лимфодренажен ефект. Отпуска нервната система. Лекува чрез стимулиране на нервните корени, рефлексните точки, меридианите и акупунктурните точки.

Чрез ароматерапевтичния масаж се постига най-общо:

  • лечение или облекчаване на физически или психоемоционален проблем;
  • укрепване на организма и засилване на имунната система;
  • детоксикация и отслабване;
  • релаксация и премахване на стреса, подобряване на съня и т.н.

По време на масажа етеричните масла проникват през кожата, навлизат в кръвоносната система и оказват силно терапевтично въздействие. Чрез масажа етеричните масла се отвеждат до онези области от тялото, където те са най-необходими.

Контактът на етеричните масла с нервните окончания в кожата предизвиква незабавна реакция на нервната система и в резултат се постига бърз ефект на дълбока релаксация и намаляване на напрежението още по време на процедурата.

Терапевтите в „Чакра“ използват висококачествени етерични и базови масла, предназначени за професионална употреба. Ароматерапевтичният масаж продължава час и половина. След него съветваме клиентите си да избягват душа и ваната за поне 3-4 часа, за да оставят ароматните масла от масажа да продължат своето лечебно действие, както и да пият повече вода от обикновено.

 

Оставете Коментар