БРЕМЕННОСТ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД РАЖДАНЕ

ян.

Изключително загрижени за своите бременни и родили клиентки, терапевтите на Чакра предлагат един нов и доказан правилен подход за най-важния момент в живота на всяка една жена, а именно бременността, раждането и възстановяването след раждането. По време на бременност се случват редица промени с тялото на жената. Вследствие на хормоните и тяхното влияние на психиката, както физиологичните промени на тялото и най-вече с корема и плода, всяка една майка преминава през труден период. Малцина са тези, които знаят, че именно поради липса на възстановяване след раждане 95% от жените страдат от дискова херния, протрузии и от болки в областта на кръста и гръбначния стълб. Също така се случват и изкривявания на таза, който пък е причина за изкривяване и на ставите на краката, а следователно предизвиква ставни заболявания и болки.И докато преди не се знаеше или говореше на подобни теми, сега вече в ЧАКРА предлагаме решения на тези проблеми.

Какво се случва с бременната или родилата жена без правилни грижи и възстановяване?

По време на бременност се чувства напрегната, тежка, схваната и често с болки в горната част на гърба, напрежение и дори болки в кръста. Долните крайници се подуват и оттичат, сънят е неспокоен, усеща се напрежение в областта на тазобедрените стави и най-вече в таза. Често мускулатурата се схваща и сухожилията се натягат.

В следствие на недостатъчните движения и много други физиологични нарушения по време на бременност, тазът променя своите ъгли и често се усуква. В последствие това са причините за заболяване на тазобедрените и други стави в долните крайници и основна причина за заболявания на репродуктивната система.

Какви решения ви дават терапевтите на ЧАКРА?

Изключително важно е да подчертаем, че така както се чувства мама се чувства и детето в нея по време на бременност, а възстановяването след раждане е от голямо значение за здравето на мама и за нейното бъдеще.Терапевтите на Чакра са експерти в изготвянето на индивидуална специална програма за поддържане и грижи за тялото и психиката ви по време на бременност, както и да ви възстановим правилно след раждане. За целта в началото се запознаваме с вас индивидуално, с вашето настоящо състояние и вашето минало. Вземаме впредвид бременноста ви и евентулни настоящи или стари травми, начина ви на живот и внимателно с помощта на нашия опит и професионализъм ние изготвяме вашата холистична програма, която е съобразена изцяло с вас.

Най- често използваните процедури в програмата са:

  • Mасаж за бременни, който се прилага след четвъртия месец от бременността до раждането
  • След това най-добре и правилно се възстановява тялото с мануалната терапия юмейхо, която възстановява гръбначният стълб и таза, както и цялото тяло. А за спокойствието прилагаме и звукотерапията с тибетски и кристални купи. Предаваме много важни съвети за домашни упражнения относно движения, стойка на тялото, позиция на тялото по време на сън, упражнения за тялото и много други.

Как се чувстват дамите след като се подложат на нашите програми в Чакра?

По време на бременност:
Бременноста им преминава изключително спокойно. Те се чувстват сигурни и уверени, защото масажът най-бързо успокоява психиката. Не чувстват болки в гърба или където и да било и по този начин се наслаждават на специалния период от своя живот. Чувстват се уверени, защото усещат професионалните грижи, които се полагат за тях. Плодът в тях се развива спокойно и правилно. Не усещат схванатост на тялото и са правилно подвижни.

След раждане:
Програмите възстановяват изкривяванията в ломбалния дял /кръста/ в следствие на бременността и по този начин нямат предпоставки за протрузии, дискови хернии или други заболявания на костно-ставния апарат. Възстановява се и целият гръбначен стълб. Изправя и се възстановява тазът, който е много важна част и разположените в него важни органи от репродуктивната система. Много по-бързо се възстановяват всички системи и органи в тялото. Възстановява се също така телесната маса, която е била преди да забременеете.

Заповядайте. При нас ще получите правилните грижи за вас и вашето дете.

За повече информация:

+359897777012

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Резервация