ЛИМФЕН ДРЕНАЖ

дек.

„Лимфната система е като света, безкрайна.“ (Хипократ)

Вследствие на различни фактори от нашето ежедневие, като условия на живот, вода, храна, движение, работа и т.н., в човешкото тяло се натрупват токсини – отпадни вещества, които затрудняват нормалното функциониране на организма, задръстват го, предизвикват възпалителни процеси и предразполагат към редица заболявания. За да протичат правилно телесните процеси, е нужно тези вещества да бъдат редовно освобождавани и елиминирани от организма.

Терапевтите на Чакра ти предлагат решение с бърз и ефективен метод за детоксикация – лимфодренажен масаж ДЕТОКС. Той представлява комплекс от масажни похвати и специални движения, чиято основна цел е да активират лимфната система. Имайки в предвид , че лимфната система е бавна и прави за едно денонощие 4-5 кръговрата, с този масаж ние я активизираме до 14-15 кръговрата или тройно повече. Лимфата има ключова роля за пречистване на междуклетъчното пространство и е част от имунната система. Сред функциите й са да филтрира кръвта и да произвежда бели кръвни телца, които се борят с патогените, навлезли в тялото. За да сме здрави, трябва да поддържаме чиста лимфна система. Как става това?  Чрез правилен хранителен режим, достатъчна физическа активност и не на последно и най-важно място – лимфодренажен масаж.

Използваме в масажа богато на антиоксиданти и витамин Е масло, което  ревитализира кожата, поддържа я еластична, гладка и хидратирана; справя се със сухи и възпалени участъци. Богато е на калций, манган, мед, цинк и магнезий и се отразява отлично и на здравето на костите.  Медът от своя страна, е известен с лечебното си действие върху целия организъм. При нанасяне по време на масаж, той се усвоява от кожата, постепенно отваря порите и изтегля токсините от клетките в дълбочина. Освен това действа като лек пилинг върху кожата и я прави гладка и мека.

Препоръчваме ти  след всеки детокс-масаж да увеличиш приема на вода в следващите 12 часа. Към водата можеш да прибавиш щипка канела или джинджифил в комбинация със сок от лимон. За траен и видим резултат се препоръчват серия масажи, които да се правят на определени интервали от време.

Заповядай в красивия ни, уютен, обзаведен в източен стил, център, където да усетиш спокойствие и хармония, да се откъснеш от забързания ритъм на ежедневието и да посветиш специално време на себе си и здравето си.

“От опита ми като терапевт твърдя, че лимфодренажния детокс-масаж е един от най-ефективните за здравето на човека. Именно защото ние хората всеки ден поемаме по много начин токсини и трябва да се пречистваме редовно, а най-бързия и доказан и ефикасен метод за това е лимфодренажния детокс-масаж”.

Терапевт -Росен  Михайлов.

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Резервация