ЮМЕЙХО ИЛИ “БОЖЕСТВЕН МАСАЖ”

дек.

„Лекарят лекува, но природата излекува.“ (Хипократ)

Юмейхо е японско профилактично – лечебно изкуство, което възстановява, хармонизира и увеличава жизнените сили на организма, връщайки го към природния му здрав вид. Създателят – мастер проф. Масайуки Сайонджи, е използвал древни методи, съобразени изцяло с влиянието на природата върху човека, от монаси от Шаолин, както и монаси от Тибет , учения от аюрведа и бойни изкуства и още много автентични подходи.

Наречен още в началото „божествен масаж”, юмейхо е цялостна лечебна терапия на човешкото тяло с японска прецизност. Тя се основава и съсредоточава върху важността на центъра на тежестта на тялото – лумбалния дял и на симетрията на тазовите кости. Разместването на сакроилиачните и тазобедрените стави при 95% от хората е причина за разместване на прешлените на гръбначния стълб. Това води до фундаментални промени в човешкия организъм. Бърза и доказано ефективна терапия, която  може да се прилага за забавяне и предотвратяване на над 190 болести.

Мануалната техника „Юмейхо”

има широко и всеобхватно действие и е подходяща за всички възрастови групи и изключително помага на деца и подрастващи за тяхното правилно израстване. Изключително подходящ също за хора, които работят в седнало положение и са предразположени към изкривявания в гръбначния стълб или водят застоял начин на живот с недостатъчна активност.

Много добре се отразява при следните състояния: дископатии, дискови хернии, шипове, гръбначни и тазови изкривявания, костно-ставната симетрия, коксартроза, гонартроза, плексити, радикулити, лумбалгии, ишиасни болки, главоболие, мигрена, безсъние, полова слабост и безплодие, сърдечна и страхова невроза, паник атаки, мускулен дисбаланс, емоционален дисбаланс, повишаване на имунитета, намаляване на наднорменото тегло, много добър възстановителен ефект след бременност и като цяло, психическа адаптация при деца в ранна възраст и подрастващи, успокоява нервната система и т.н.

Предлагаме процедури с различно времетраене, в зависимост от състоянието и нуждите на клиента. Всяка една процедура започва с тест за симетрията на опорно-двигателния апарат, за да се прецени състоянието. За терапията е необходимо да сте облечени с леко памучно облекло (тениска, клин или спортен панталон, чорапи), заради типичните мануални похвати, които се използват.

терапевт: Росен Михайлов

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.