ЧАКРAКЧИЙСТВО

дек.

Чъкракчийството – Древна традиция и лечение

Какво представлява чакръкчийството?

Чакръчкийството е древен вид традиционна мануална практика-лечение, което влияе най-вече на костно ставните проблеми и болки, както и на схващанията на тялото. В България най-често думата “чакръкчия” се употребява за народен лечител, специалист по наместване на счупено, натъртено,навехнато,изкълчено и най-вече с това ,че премахва болката.Със своята хилядолетна история този автентичен и народен принцип е разпространен по целият свят. Методиките в него са изпукващи, разтягащи, усукващи или издърпващи. В миналото почти във всеки район е имало такива народни лечители, за разлика от днешно време, когато в България те са голяма рядкост.

Все още този метод се използва в много страни на изток и е основен начин за лечение, поради факта, че там хората имат различен начин на възприятие, а и са положително настроени и сами търсят природосъобразните и автентични методи за възстановяване и лечение.

Кога и как помага чакръкчийството?

Изключително бързо и ефективно премахва болки и блокажи в зоните на:

  • Премахва болки вследствие на притиснат нерв или възпаления и най-често в областа на врата, целия гръбначен стълб и таза.
  •  Също така изправя всички видове изкривявания на тялото като, разбира се, може да се наложи в някои случаи да се повторят процедурите, за да се постигне желания краен ефект.
  • Помага при всякакви натъртвания, навяхвания или изкълчвания. Изправя и кости в следствие на тяхното счупване, но е по-добре това да се случва в медицински условия, поради факта, че коста трябва да бъде обездвижена и фиксирана за да зарасне добре, като най-често това се случва с медицински гипс.
  • Премахва всякакъв вид напрежение от тялото и човек се тонизира мигновено.

На кого е препоръчително да се прилага тази древна методика?

Нашият терапевт е известен със своя тънък и фин маниер на работа, както и с безболезното изпълнение на процедурата. Клиентите ни са на възраст от 4 години (а понякога се е случвало и да ни посетят и по-малки клиенти), като най-възрастният е мъж, който ни посещава е на възраст 87години. Когато изпълнението е подплатено от медицинските знания на чакръкчията в областта на анатомията, физиологията и патологията на човешкото тяло, то няма опасности от наранявания и вредни за здравето резултати.

Кой е чакръкчията-лечител Мастър Росен Михайлов и къде е изучавал тази методика?

Росен Михайлов е нашият уважаван източен терапевт с титла Мастър, което означава, че е получил най-високите степени на знания, техники, обучения и може да преподава и предава опит и знания на свои ученици. Той е човек, който с целия си опит и майсторство буквално може за определени минути да пренареди цялото ти тяло и да премахне с едно или с няколко движения всякакви болки, притискания на нерви, изкривявания или да освободи напрежението и блокажите на тялото.

Мастър Росен е от род на лечители, билкари и чакръкчии. Своите първи стъпки в откриване на таланта си, започва в ранните си детски години, като помага и лекува изкривяванията на малките домашни любимци на баба и дядо.
Своите професионални знания и специализация получава от древни лечители- майстори на изток, в страни като- Тибет, Бутан, Индия , Япония и Китай.

Мастър Росен е човек, който е учил спортна медицина, но не е привърженик на конвекционалната медицина и лечение с химикали. Той прилага древните и природосъобразни методи за възстановяване и лечение и именно това е причината, която го отвежда в търсене на своите учители на изток, които владеят до съвършенство древни наместващи техники.Точно от там той е попил тези знания и се е обучавал при учители като Косум Модак- създателката на Аюрведа йога масаж в Индия и от нейната най-добра ученичка д-р Таруна в Индия – Нагпур. От Лама Джампал Ранеш – древен тибетски специалист, Лама Джимпа -Тибет, Тензи Мингма – Непал и много други подобни известни майстори. Мастър Росен е признат от колегите си в България и световноизвестните си колеги по цял свят. Той работи и помага на всеки , който има нужда от помощ и най-често помага и тогава, когато конвенционалоната медицина не може. Не един път при него са идвали хора буквално “прегънати на две” и неможещи да се движат от болка, основно в гърба и в ломбалния дял/ кръста/. Интересно и приятно е да се види как всички прохождат, изправят се и си тръгват усмихнати и благодарни.

“Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите и вярата му.‘‘ Аз съм щастлив човек, освен в личен и в професионален план. С моята професия помагам и лекувам ежедневно много хора. Това ми дава стимул и вътрешно удовлетворение. Благодарен съм на моите учители от изтока, затова, че ме приеха и ме обучиха за да помагам. Един ден и аз ще обучавам мои ученици от цял свят за да могат и те да помагат” …. Мастър Росен Михайлов

Коя е разликата между чакръкчийството и юмейхо?

И чакръкчийството и японското юмейхо помагат и лекуват много добре, когато се изпълняват от добър и знаещ чакръкчия или юмейхоист – терапевт. Те си приличат по отношение на техниките на изпълнение, но и се различават в някои специфики. При чакръкчийството, самият чакръкчия има цялата свобода на подход и преценка за методите си и действията си. Той с целият си опит премахва болките и страданията на човека. При юмейхо има определена последователност на техники и движения, които трябва да се спазват стриктно и детайлно със своите тибетско -японски принципи. С цел постигане на добри резултати чакръкчията може да си служи по време на процедурата с много традиционни методи, като поставяне на натурални елексири и масла или да използва традиционно направени мехлеми от билки. За юмейхо се знае,че в Япония прецизността, дисциплината и традицията са много важни и имат изключително влияние и в терапията. Времето за изпълнение при чакръкчийство в зависимост от травмата и нейната локация може да бъде от 10 до 25 мин., а при юмейхо една добра терапия трае от 40 до 60 мин. Също така чакръкчийството се прилага при всякакви условия, дори и без подготовка на мястото, където се провежда било то у дома, в кабинета или пък в полеви условия, докато за юмейхо е нужна специална постелка – татами, за да бъде извършена терапията правилно с положителен ефект и финал.

За чакръкчийстово и произхода на неговото име

За произхода на думата и името има няколко световни поверия или версии. Някои казват,че произлиза от “хинди”, Чаркха или Чакра, което означава в буквален превод “движеща се енергия” или “енергиен център”. Други пък смятат, че произхода му е от Арабските страни, а трети смятат, че произхода на думата или името е от турски – “cikrik” а значението е за уред за предене, пресукване или намотаване на прежда, който се движи с колело. В някои части на България се използва все още и е със същото значение. Според нашия чакръкчия – Мастър Михайлов, който познава почти всички страни, където се практикува усилено чакръкчийството, най-добрите майстори са в Тибет и Индия, там където се е учил от тях и той самият. Ако чувствате болка в тялото, напрегнатост, скованост, чувствате се изкривени или Ви е некомфортно, заповядайте при нас и ние ще Ви помогнем.

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Резервация