Повече информация: Основния принцип, който го отличава от другите видове масаж е, че тук няма терапевт и пациент, а по-скоро получаващ и даващ енергия. Затова изключително внимателно даващият, т.е. терапевтът, работи върху тялото на получаващия енергия. Специфичните движения са не просто механичен контакт, а те са изпълнени с енергиен усет, правилнонизпълнени техники и желание за даване през сърцето. Използват се сусамово масло, което е най-добре предразполагащо кожата за прочистване на токсините в дълбочина, то прониква действително най-дълбоко от всички масла и детоксикира мощно и заради изразените му антиоксидантни качества. За да се постигне оптимален детокс, традиционно използваме също и специално подбран комплекс от аюрведични индийски билки, които са под формата на прах и се втриват с много нежен пилинг в кожата по време на масажа върху определени зони на тялото (особено местата с натрупване на токсини).

В аюрведа йога масажа получаващият също участва в него, затова спокойно този масаж може да бъде наречен пасивна йога. Ето защо той е прекрасен за всеки, който никога не опитвал йога практика, но и чудесно допълващо средство за онези, които имат известен опит с йога и желаят да достигнат до много по-дълбоки нива. ДИШАНЕТО, точно както в йога-практиката, е много важно по време на този ритуал. Вие ще получавате конкретни инструкции от терапевта кога и как да дишате, за да постигнем оптимални ползи от масажа. Крайният резултат е релаксиращ и много дълбок енергиен масаж, разтягане, изчистване на емоционални травми, редукция на тегло и всичко описано по-горе.

За нашия терапевт – Росен Михайлов: Притежава завършено първо ниво в аюрведа йога масаж при д-р Таруна Сандживани и второ ниво при създателката на масажа Косум Модак в Индия. Почерпил знания и опит от извора, за което е много благодарен и щастлив, той прилага ученията на древна Индия с голяма любов, позитивна енергия и прекрасен маниер. От общия ни опит и познания върху различни видове масаж, можем да споделим, че наблюденията ни върху тази масажна методика са, че тя е доста трудоемка и енергоемка за даващия, но много високо ценена от получаващия. Благодарим на всички наши приятели и клиенти, които споделят с нас своите обратни връзки за ПРОМЯНАТА, която аюрведа йога масажа им носи в различни аспекти от техния живот.