ПОЧИСТВАНЕТО Е НАЙ-ВАЖНАТА ПРОЦЕДУРА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА.

фев.

От дългогодишния си опит и професионални умения, специалиста по козметика на Чакра споделя няколко много важни фактологични съвета, а именно ,че най-важната процедура и тайна за красивото лице се крие в правилното почистване. Грижите у дома са почти задължителни за всеки, който иска да има красиво и здраво лице, но професионалните грижи с професионална козметика се различават със соите методики и различни стъпки за постигане на задоволителни резултати. Според пола, типа на кожа и възраст, има няколко различни вида почистване за кожа:

– Почистване при мазна кожа.

Целта на тази процедура е да  премахне най-горния тънък слой на кожата  за да се освободят и премахнат  мъртвите стари клетки. След като се почисти лицето добре, кожата се възстановява и  подмладява а козметиката нанесена в последствие въздейства по-добре,дълбоко и ефективно.  Препоръчително е, в  определен период от време  лицето да бъде правилно почиствано мануално от подкожните натрупвания на мастен себум, а при мазна кожа е категорично препоръчвано да се използва специализирана козметика, която да неутрализира мастния себум и да поддържа кожата чиста.

-Почистване при суха кожа

Сухият тип кожа на лицето е предразположена към дехидратация  и обикновено се усеща леко груба, има повече бръчки  и е повече  опъната в някои области. При нея най-важното  е качествените козметични продуктите да бъдат обогатени с хидратиращи съставки като глицерин, които спомагат за укрепване на способността на кожата да задържа вода.

-Почистване при дамите

При хормонален дисбаланс, проблеми с  щитовидната жлеза или по време на менопауза или бременност често се  повишава активността на мастните жлези. В такива случай избягвайте продукти, които дехидратират кожата, тъй като предизвикват свиване наподобяващо ефекта на “изсушаване”, на най-горния слой клетки и по този начин не им позволяват да „дишат“.

-Почистване за силния пол.

Мъжката кожа се отличава с високото производство на мастен себум, поради наличие на тестостерон. Кожата трябва да бъде почиствана от мъртвите клетки,”да не се запишва“, защото това ще доведе до поява на пъпки. Освен това кожата при мъжете има тенденцията да се омазнява. За да се предотврати мазният вид, е необходимо да се използват специализирани  измивни гелове за лице и тяло.

-Почистване и грижа  за деца и тийнейджъри.

Грижата за кожата  започва още от детска възраст с изграждане на правилни навици. Използването на прекалено гореща или студена вода води до повишено производство на мастен себум, а това задълбочава проблема с мазната кожа. Препоръчително е при деца и тийнейджъри, козметиката да съдържа антибактерални вещества и да бъде с лека основа и лесно усвояема.

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Резервация