ОКОЛООЧЕН КОНТУР- КРЕМОВЕ И СЕРУМИ. КАКВА Е РАЗЛИКАТА И КАК ДА ГИ ПОЛЗВАМЕ?

фев.

След 25-годишна възраст почти сигурно сме усвоили рутината си за грижа за лицето; от продуктите, които използваме – според нашия тип кожа – до това как и кога ги прилагаме. Въпреки че рядко обръщаме внимание на подуването на клепачите и „торбичките“, които се правят под очите, което в действителност са неща, които се стремим да избягваме.

И въпреки че знаем, че грижата за лицето ни е много важна, за да се избегнат всякакви примеси, да се спре генерирането на бръчки и други, колкото и да ни се иска, понякога не знаем как да третираме контура на очите си. Има всякакви продукти за премахване на тъмните кръгове или линии за изразяване, например серуми или кремове.
„Кремовете за очи са основно за овлажняване, така че могат да помогнат за текстура и сухота, но може да не са толкова ефективни за тъмни кръгове и против стареене; въпреки че сега има по-напреднали кремове за очи, които включват съставки, които помагат при „пачи крак“ и тъмни кръгове “

Кой е най-добрият начин да ги приложим?

След като почистите лицето си с подходящите продукти за вашата кожа, можете да нанесете серума около очите си с безименния си пръст, като почукате от зоната близо до сълзата. Оставете го да престои няколко секунди, докато целият продукт се абсорбира и след това нанесете крема си, използвайки същата техника, за да добавите хидратация.

И докато добавянето на тези стъпки към вашата рутина може да добави няколко секунди или минути към вашия ритуал за красота, резултатите и ползите от това са много повече от „загубено време“ в дългосрочен план. Ако смятате, че това не се отнася за начина ви на живот, можете да комбинирате продуктите, за да спестите време, но имайте предвид, че не всички могат да се комбинират. Затова се консултирайте с вашия козметолог на Чакра за съвет как можете да извлечете повече от серума и крема си, без да увреждате кожата си.

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Резервация