КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДЕХИДРАТИРАНА КОЖА И СУХА КОЖА?

фев.

Сухата кожа се счита за тип кожа, точно като мазна кожа, нормална кожа, комбинирана кожа и т.н. Когато кожата е суха, това означава, че тя почти няма масло на повърхността. Сухата кожа може да се подобри или влоши, в зависимост от вътрешни и външни фактори като време, сезон, режим на грижа за кожата и др. Хората, които имат суха кожа, обикновено имат видими люспести петна по повърхността. Те обикновено са чувствителни към екстремни температури и фините линии и бръчки са по-видими. Добрата новина е, че хората, които имат суха кожа, обикновено имат по-малко пробиви от тези, които имат мазна кожа.

Ако имате суха кожа, определено трябва да изберете почистващ препарат, формулиран за суха кожа, за да ви помогне да попълните влагата, от която се нуждаете. Ще искате да използвате серум за лице заедно с овлажнител през деня и нощта, за да подхранвате сухата кожа. И разбира се, искате да поддържате тялото хидратирано, като нанасяте лосион за тяло веднага след вана или душ, когато кожата е влажна. Най-страхотното при сухата кожа е, че можете да облекчите симптомите и да поддържате кожата си да изглежда страхотно.

Дехидратираната кожа

 е състояние на кожата, което може да засегне всеки тип кожа, без значение какво имате. С други думи, кожата на всеки е склонна към дехидратация. Дехидратираната кожа е резултат от нуждата на тялото от влага, както вътрешно, така и външно. Повечето хора се нуждаят от 8 до 12 чаши течност дневно (около 2 до 3 литра), но нуждите могат да варират в зависимост от възраст, пол и ниво на физическа активност.

Що се отнася до дехидратираната кожа, има някои очевидни признаци, на които трябва да обърнем внимание. Кожата изглежда скучна, бледа и уморена. Може да се чувствате болезнени, нежни и в някои случаи може да почувствате леко парене. Може да изглежда червено, раздразнено и да има груба, люспеста текстура. И, за съжаление, всички фини линии или бръчки, които имате, ще бъдат много по-видими. Всъщност признаците на дехидратирана кожа са много сходни с тези на слънчево изгаряне. Дехидратираната кожа може да се появи по всяко време на годината и обикновено се влошава от времето, климатизацията, отоплението, баните с вятър или сауна и разбира се от решенията, които вземаме според стила си на живот. живот. Неща като пушене, пиене на много алкохол или кофеин и консумация на много сол могат да допринесат за дехидратацията на кожата. Трябва да обърнем внимание и на това, което прилагаме върху кожата. Продуктите за грижа за кожата, които съдържат много сурови или дразнещи съставки, които не са дерматологично тествани, могат да причинят това състояние.

И така, какво можем да направим?

Уверете се, че поддържате тялото си хидратирано, като пиете достатъчно вода. Бъдете наясно какво консумирате и какво прилагате върху тялото. Бъдете старателни относно режима си на грижа за кожата сутрин и през нощта. Потърсете хидратиращи съставки, които съдържат алое вера, за да придадат на кожата необходимата влага. Изберете почистващ препарат за лице и тяло без сулфат, тъй като те ще бъдат много по-нежни по кожата. И не забравяйте винаги да използвате овлажнител, от главата до петите, за да поддържате кожата хидратирана през целия ден. Ако наистина страдате, можете да помислите за овлажнител с гореща пара, за да увеличите влажността във вашия дом или офис.

Поддържането на тялото добре хидратирано, както вътрешно, така и външно, е ключът към поддържането на кожата да изглежда здрава и млада. Здравословната диета, заедно с ежедневния режим на грижа за кожата, е точно това, от което се нуждае вашата кожа. Не забравяйте, че най-здравата кожа винаги е най-красивата кожа. За допълнителни въпроси може да се обърнете към терапевта на Чакра Марияна.

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Резервация